Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Πρώην Παίκτες Άρη - Μετέπειτα Καριέρα No 3 (photos & vid)

Συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας σε πρώην παίκτες του Άρη που άφησαν καλές εντυπώσεις και από τους οποίους έχουμε ευχάριστες μνήμες. Ένας από αυτούς σίγουρα ήταν ο επιθετικός Igor Gluscevic. Ήρθε χωρίς τυμπανοκρουσίες στον Άρη, δεν του επιφυλάξαμε υποδοχή στο αεροδρόμιο, όμως απέδωσε περισσότερα από ότι περιμέναμε. Παρότι έμεινε μόλις μια χρονιά στον Άρη, πρόλαβε να δεθεί με την ομάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι νοίκιαζε σουίτα στο Χαριλάου τις εποχές που έπαιζε στην Ολλανδία! Πρόσφατα έδωσε συνέντευξη στον ΑΡΗΣ FM (λεπτομέρειες θα βρείτε παρακάτω).

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από τον αγώνα Σερβέτ - Άρης...

Γεννήθηκε στην Budva (Μαυροβούνιο) στις 30 Μαρτίου 1974 (τότε ανήκε στην Σερβία), ενώ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην τοπική ομάδα όπου σε 59 συμ. είχε 20 γκολ. Η Vojvodina διέκρινε το ταλέντο του και τον απέκτησε όπου σε 2 χρόνια (94 – 96) είχε 46 συμ./7 γκολ.

Το 1996 μεταπήδησε στην Ισπανική Segunda Division και στην ομάδα της Extremadura. Μάλιστα στη δεύτερη σεζόν του βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα βοηθώντας την να ανεβεί στην Primera, (συνολικά τα 2 χρόνια 57 συμ. / 26 γκολ). Όμως δεν είχε την τύχη να παίξει στην Primera καθώς πήρε μεταγραφή στην ιστορική Sevilla FC που όμως τότε αγωνίζονταν στην Segunda. Την χρονιά εκείνη είχε 30 συμ / 6 γκολ.

Από την ομάδα της Σεβίλλης ήρθε ως ελεύθερος στον Άρη (1999 – 2000) και σε μια χρονιά είχε 30 συμμετοχές / 8 γκολ. Στην ομάδα τότε ζούσαν και βασίλευαν οι managers, εποχές Κοντομηνά, όπου καράβια παικτών έρχονταν και έφευγαν. Ο Gluscevic παρότι πήγε καλά, έκριναν οι φωστήρες ότι δεν «κάνει» και τον αφήσαμε να φύγει για την Ολλανδία και την ομάδα της Ουτρέχτης.

Στην FC Utrecht έκανε και τις καλύτερές του χρονιές. Από το 2000 ως το 2003 που έμεινε είχε συνολικά 84 συμμετοχές και 39 γκολ! Ακολούθησε μια χρονιά στην πρωταθλήτρια Τσεχίας Σπάρτα Πράγας, ενώ το 2004 επέστρεψε στην Ολλανδία και στην Vitesse. Εκεί έμεινε 2 χρόνια και είχε 36 συμ. / 6 γκολ. Πέρασε μέχρι και από Κίνα (στην Shandong Luneng), ενώ πέρυσι έκλεισε την καριέρα του στην Heracles Almelo.


Πλέον εργάζεται στην ομάδα της Liverpool ως scouter. Σχετικά πρόσφατα παρακολούθησε αγώνα του Ολυμπιακού για να δει παίκτες από Ελλάδα – υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους.

Παρακάτω σας παραθέτουμε απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε στον ΑΡΗΣ FM:
«Στην καρδιά μου ο ΑΡΗΣ»
Ο Σέρβος πρώην επιθετικός του ΑΡΗ, δήλωσε για τη θητεία του στο Κλεάνθης Βικελίδης:
«Μπορεί να έμεινα μόνο ένα χρόνο στην ομάδα αλλά οι αναμνήσεις μου είναι ζωντανές. Πέρασα όμορφα στον ΑΡΗ και είναι ένας λόγος που ακόμη και τώρα, παρακολουθώ την πορεία της ομάδας».

Ο Ιγκόρ Γκλούστσεβιτς, γύρισε το χρόνο πίσω και σημείωσε:
«Τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ είναι πάντα εξαιρετικά. Είναι ένα ματς στο οποίο όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν. Θα ήθελα πολύ να παίξω αυτό το ματς με τη φανέλα του ΑΡΗ, δυστυχώς δεν μπορώ, αλλά θα προσπαθήσω να το δω στην τηλεόραση».

Φάσεις και γκολ για να τον θυμηθούμε. Στο συγκεκριμένο video είναι και τα γκολ που πέτυχε με τη φανέλα του Άρη.

5 σχόλια:

VardARIS είπε... 29 Μαρτίου 2010 στις 9:28 μ.μ.

Όποιος επιθυμεί να κάνουμε αφιέρωμα για κάποιον συγκεκριμένο παίκτη του Άρη μας που του είχε αδυναμία, ας μας γράψει. Ακούμε προτάσεις... Εμείς έχουμε στα σκαριά και άλλα αφιερώματα, αλλά δεν αποκαλύπτουμε προς το παρόν κάτι.

KANTHAR0S είπε... 30 Μαρτίου 2010 στις 1:02 π.μ.

Τον θυμάμαι τον παίχτη. Ηταν καλός εκτελεστής και είχε κάνει καλή σεζόν. Κρίμα που δεν τον κρατήσαμε κι αλλα χρόνια. Από τους τελευταίους καλούς επιθετικούς που είχαμε. Συνεχίστε παιδιά την καλή δουλειά! Υπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι παίχτες που πέρασαν από την ομάδα μας. Θα πρότεινα για αφιέρωμα τον Ολεγκ Βερετενικοφ.

RedDragon είπε... 30 Μαρτίου 2010 στις 9:42 π.μ.

Θυμάμαι τη χρονιά που τον είχαμε έτρωγε πολύ κράξιμο...κ έφυγε από εμάς κ πήγε κ βγήκε 1ος σκόρερ στην Ολλανδία...

Στο βιντεάκι βλέπω τις φάσεις από το Χαριλάου με τις άδειες κερκίδες κ σκέφτομαι πόσο πολύ έχει ανέβει η ομάδα. Κ ακόμη δεν είδαμε τπτ...

Από παλιούς παίχτες θα πρότεινα: Ζόραν Λόντσαρ.

Ανώνυμος είπε... 30 Μαρτίου 2010 στις 1:40 μ.μ.

Καλησπερα αδελφια!
Πολυ ωραια η αναδρομη σας για να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι!
Πολλες μνημες, πολλες χαρες μα και λυπες και ολες αυτες συνυφασμενες με καποιους παικτες.

Εγω γουσταρα πολυ εναν Ολλανδο τον Κνοπερ που επαιζε στα χαφ - σεζον 2002 - 2003 νομιζω. Εαν βρειτε τι κανει αυτη η ψυχη πολυ θα ηθελα να μαθω!

Σαλβαδορ

VardARIS είπε... 30 Μαρτίου 2010 στις 6:26 μ.μ.

Και στους 3 που αναφέρεστε θα γινόταν έτσι και αλλιώς σχετικό αφιέρωμα. Και εγω περίμενα κάτι πιο δύσκολο...