Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κριτική Παικτών 2010-2011: Ντάνιελ Τσέζαρεκ

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ είναι γεννημένος στις 8 Ιανουαρίου του 1983. Ήρθε στην ομάδα μας το καλοκαίρι του 2010 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Με την ομάδα μας υπέγραψε τριετές συμβόλαιο. Δηλαδή, μέχρι το τέλος της περιόδου 2012-2013.

Πριν έρθει σε μας, αγωνιζόταν για περίπου 5 χρόνια στο Ελληνικό Πρωτάθλημα με τις φανέλες του Αιγάλεω και του Αστέρα Τρίπολης.

Με τον καιρό απέκτησε εμπειρία και μετατράπηκε σε έναν καλό σκόρερ. Θα έλεγα ότι όταν ήρθε στην ομάδα μας ήταν ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη του χρονιά στον ΆΡΗ, δεν ήταν η καλύτερη δυνατή...


Στατιστικά - Συμμετοχές
Ο Ντάνιελ, αγωνίστηκε σε 23 ματς του Ελληνικού Πρωταθλήματος, εκ των οποίων, 15 ως βασικός και σε 8 ως αλλαγή. Για την διοργάνωση του Europa League, αγωνίστηκε σε 8 από τα 12 ματς, στα 5 ως βασικός και στα 3 ως αλλαγή.

Στάθηκε και άτυχος στην διάρκεια της χρονιάς καθώς έχασε αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμών. Από το παιχνίδι με την ΆΕΚ, στο Βικελίδης, στις 17-10-2010, αγωνίστηκε ξανά στις 15-11-2010, στο ματς με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, ως αλλαγή, χάνοντας συνολικά 6 αγώνες.

Τραυματίστηκε εκ νέου, μετά τον αγώνα με την Ξάνθη στις 19-12-2010, χάνοντας τα δύο επόμενα ματς. Αυτά με την Καβάλα, στο Βικελίδης και με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Το καλό ήταν ότι μεσολάβησε η περίοδος των Χριστουγεννιάτικων Εορτών και δεν υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα.

Συνολικά, ο Τσέζαρεκ σκόραρε 2 φορές στο Πρωτάθλημα και 3 φορές στην Ευρώπη.

Ο ρόλος του
Και με τους τρεις προπονητές, αγωνίστηκε είτε ως ένας από τους δύο επιθετικούς είτε ως επιθετικός κορυφής.

Με τον Κούπερ, έπαιζε σε δίδυμο είτε με τον Κόκε είτε με τον Ρουίζ. Επί Μιχαλήτσου, αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια με εξαίρεση αυτό στο Μάντσεστερ. Και πάλι ως επιθετικός περιοχής. Το ίδιο και στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε επί Τσιώλη.

Αγωνιστικότητα
Ο Ντάνιελ δεν μπόρεσε να δείξει φέτος την εκτελεστική του δεινότητα. Συγκέντρωσε έναν φτωχό, για τα "κυβικά" του, απολογισμό.

Αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι μόνο σε ένα παιχνίδι αγωνίστηκε μαζί με τον Ρουίς. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ο ένας αντικαθιστούσε τον άλλον. Το παιχνίδι που έπαιξαν μαζί, αλλά και πάλι δεν ολοκλήρωσαν μαζί, ήταν αυτό της Τούμπας.

Σε γενικές γραμμές, δεν "έπιασε" καλή χημεία με τους παίχτες πίσω από αυτόν. Αρκετές φορές τον βλέπαμε να τραβιέται έξω από την περιοχή για να κουβαλήσει μπάλα και να κάνει "μπούκα", αλλά πολλές φορές δεν ολοκλήρωνε με επιτυχία την προσπάθεια αυτή. Δεν αποτέλεσε, τον επιθετικό "φόβητρο" για τις αντίπαλες άμυνες στην πρώτη του χρονιά.

Highlight
Το γκολ που σημείωσε απέναντι στην Ρόζενμποργκ στο Κλεάνθης Βικελίδης ξεκλειδώνοντας την άμυνα των Νορβηγών σε καίριο σημείο. Λίγο πριν το ημίχρονο.

Χειρότερη Στιγμή
Θα έλεγα, η γενικότερη μετριότητα που κινήθηκε μέσα στην χρονιά. Δεν είχε κάποια ιδιαίτερη κακή στιγμή.

Γνώμη μου
Η εκτελεστική δεινότητα που είχε τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν κάτι τυχαίο. Είναι σκόρερ. Αυτό το στοιχείο είναι που τον ανέβασε στο ποδοσφαιρικό "χρηματιστήριο".

Δεν είναι όμως ο παίχτης που θα τραβηχτεί έξω από την περιοχή και θα δημιουργήσει "καταστάσεις". Είναι αποκλειστικά παίχτης "περιοχής". Δεν είναι δηλαδή πολυσύνθετος.

Προσωπικά, θέλω να δω τον Τσέζαρεκ και την επόμενη χρονιά. Θεωρώ ότι δεν έχει ξεχάσει να σκοράρει. Πιστεύω όμως ότι πρέπει να πλαισιωθεί και με τον κατάλληλο τρόπο έτσι ώστε να είναι αποδοτικός.

Είναι από τους παίχτες που "έχουν να δώσουν" στην ομάδα.



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 31 Μαΐου 2011 στις 2:39 μ.μ.

Palto apo ta liga. Milame gia teleiws ampalo podosfairisti oso grigorotera fygei toso to kalytero.

Kriton

Ανώνυμος είπε... 31 Μαΐου 2011 στις 3:37 μ.μ.

Δε δικαίωσε ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες με τον ερχομό του. Αν και ξεκίνησε καλά, ύστερα έπεσε σταθερά. Κι εγώ θα ήθελα να φύγει, αλλά με ποιον θα μείνουμε ρε παιδιά; Και μην ακούσω λέξη για Αραβίδη.

Sifakis3

VardARIS είπε... 31 Μαΐου 2011 στις 4:24 μ.μ.

Αναμφισβήτητα απογοητευτική χρονιά για τον Τσέζαρεκ που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια. Προσωπικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος δεν ξέχασε να βάζει γκολ, απλά χρειάζεται πάσες μέσα στη μεγάλη περιοχή ή σέντρες για κεφάλι, προκειμένου να σκοράρει. Το τελείωμα το έχει, αυτό που σίγουρα δεν έχει είναι παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια και μπούκες...

Είναι καλός για να σπάζει την μπάλα στα άκρα και να παίρνει θέση στη μεγάλη περιοχή. Το πρόβλημα φέτος ήταν πού να έσπαζε την μπάλα, στον Χαβίτο, που έτρεχε, έτρεχε και στο τέλος πήγαινε να κάνει την παραπάνω ντρίπλα, με αποτέλεσμα να τη χάσει, ή στον Κάλβο που ήθελε μια μπάλα μόνος του?

Από ότι φαίνεται ο Τσιώλης θα του δώσει και δεύτερη ευκαιρία, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να τον αξιολογήσουμε και του χρόνου...

The Terminator είπε... 31 Μαΐου 2011 στις 4:46 μ.μ.

Περιμενα περισσοτερα απο τον Τσεζαρεκ (οχι απο πλευρα θεαματος αλλα ουσιας) τελικα δεν ειδαμε τιποτα απ τα δυο.

Αν κ ξεκινησε καλα η συνεχεια ηταν καταστροφικη - δεν ηταν ομως μονο αυτος χαλια ετσι ?

Ισως να τον εφαγε κ αυτον ολο το κακο κλιμα.

Μην ξεχναμε οτι ο Τσεζαρεκ σε ολα τα ευρωπαικα παιχνιδια που επαιξε ηταν πολυ καλος οπως ολη η ομαδα.

Πιστευω οτι αξιζει να του δωσουμε ακομη μια ευκαιρια (ιδιως με την γενικη οικονομικη κατασταση που επικρατει)

Ανώνυμος είπε... 3 Ιουνίου 2011 στις 12:27 μ.μ.

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ......ΔΡΟΜΟ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΕΠΑΡΝΙΑ ΝΑ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ 300 ΚΑΙ 400 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ.ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΠΟΛΗ,ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΟΠΩΣ Ο ΑΡΗΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΣ,ΑΝ ΤΡΕΞΕΙ ΚΑΤΟΣΤΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ,Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ.ΑΠΛΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΚΡΙΒΗ ΒΙΖΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ.