Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πρώην παίκτες Άρη και μετέπειτα καριέρα No2: Carlos Arano

Ο Κάρλος Αράνο είχε αποχωρήσει από τον Άρη τέτοια περίοδο πέρυσι. Πριν εγκαταλείψει τον Άρη ακούγονταν έντονα ότι για τον παίκτη ενδιαφέρεται η River Plate. Μάλιστα υπήρχε σενάριο για ανταλλαγή του Αράνο με τον Νασούτι, αρκεί ο Άρης να έδινε και κάποια χρήματα ως αποζημίωση. Τελικά το συγκεκριμένο σενάριο δεν προχώρησε και ο Άρης άφησε τον παίκτη ελεύθερο να μεταγραφεί όπου ο ίδιος ήθελε. Μετά από λίγες ημέρες μάθαμε τελικά ότι υπέγραψε στην River.
Μερικές ιστοσελίδες του εξωτερικού αναφέρουν ότι η Ρίβερ πλήρωσε 127.000 € για να τον αγοράσει από τον Άρη, δεν ξέρω αν αυτό αληθεύει.


Τι έκανε λοιπόν φέτος ο Αράνο, πώς τα πήγε, ανέβηκε η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο;
Ο Αράνο είχε ένα καλό πρώτο μισό με την Ρίβερ. Στο πρωτάθλημα της Apertura είχε συνολικά 16 συμμετοχές, χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ ή να δώσει κάποια ασίστ, ενώ τιμωρήθηκε 3 φορές με κίτρινη κάρτα. Επιχείρησε 7 σουτ, 4 εκ των οποίων βρήκαν εστία. Έκανε 15 φάουλ, κέρδισε 10. Ξεκίνησε λοιπόν ως βασικός, με 4 συμμετοχές εντός Αυγούστου, 4 τον Σεπτέμβριο, 4 τον Οκτώβριο, 3 τον Νοέμβριο, 1 τον Δεκέμβριο.

Η συνέχεια δεν ήταν η ίδια, μόλις 3 συμμετοχές (0 γκολ, 0 ασίστ), με την ίδια ομάδα στην Clausura, 2 εκ των οποίων μπήκε ως αλλαγή. Δεν κατάφερα να βρω αν τραυματίστηκε, τιμωρήθηκε ή αν μάλωσε με τον προπονητή του, το θέμα είναι ότι έπαιζε μία φορά κάθε δίμηνο! Πρώτη του για την Clausura στις 20/02/2011, η επόμενη 30/04 και η τελευταία 12/06 με αντίπαλο τον Κάμπορα (Ουρακάν). 

Συνολικά παρακολούθησα 4 παιχνίδια του φέτος, στα 3 αγωνίστηκε βασικός, στο άλλο μπήκε ως αλλαγή. Ήταν μια από τα ίδια, όπως τον βλέπαμε στον Άρη. Στο πρώτο του παιχνίδι αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, με τις προωθήσεις του όμως και με τα γνωστά του λάθη και τις γνωστές αμυντικές αδυναμίες. Στο δεύτερο αγωνίστηκε στο χώρο του κέντρου, αριστερά στον ρόμβο!!! Στα άλλα δύο πάλι ως αριστερό μπακ. Περιττό να τονίσω πως στο συγκεκριμένο ματς που αγωνίστηκε στην άγνωστη για αυτόν θέση του κέντρου, ήταν τραγικός, εκτός τόπου και χρόνου. Το θέμα ήταν πως όλη η ομάδα της Ρίβερ στο πρωτάθλημα της Clausura που τελείωσε ήταν τραγική, γεγονός που το αποδεικνύει και η θέση της στο πρωτάθλημα.

Χθες στο παιχνίδι Μπελγράνο - Ρίβερ για τα play off του πρωταθλήματος, η Μπελγράνο κέρδισε με 2-0, ο Αράνο έπαιζε βασικός (αριστερός μπακ), και δεν είχε καθόλου καλή απόδοση. Πολλά προβλήματα με το αντίστοιχο δεξί χαφ. Δεν ανέβαινε καθόλου για να βοηθήσει επιθετικά. Έδιωχνε με γιόμα από την άμυνα στην επίθεση, ενώ στο 2-0 είχε σχετική ευθύνη καθώς ναι μεν τον τραβάει ο αντίπαλος και τον ρίχνει κάτω (ήταν φάουλ), αλλά από την άλλη και αυτός δεν έκανε κάτι για να το αποφύγει (τραβούσε και ο ίδιος). Μοναδικό ελαφρυντικό για τον Αράνο ότι όλη η ομάδα της Ρίβερ ήταν τραγική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος τους αγανάκτησε με αυτά που έβλεπε και εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι διεκόπη για 25 περίπου λεπτά! Πλέον ο επαναληπτικός θα είναι πολύ δύσκολος, (στο Μονουμεντάλ - έδρα της Ρίβερ). Η ιστορική αυτή ομάδα είναι με το ένα πόδι στην Β΄ Εθνική...

Κατά τα άλλα η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έπεσε, (είναι πλέον και 31 χρονών). Χαρακτηριστικό είναι ότι η ιστοσελίδα www.transfermarkt.co.uk παρουσιάζει να έκανε το pick στην αξία του, την περίοδο που ήταν στον Άρη.  

Προσωπικά δε μου λείπει καθόλου. Μια χαρά τον έχει αντικαταστήσει ο Μίσελ...


Το video με το "ντου"...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 23 Ιουνίου 2011 στις 12:59 μ.μ.

Καλό αριστερό μπακ, με αμυντικές αρετές, χωρίς όμως να συμμετάσχει πολύ καλά στη δημιουργικότητα και συχνά φάουλ (παθητικά εννοώ). Προτιμώ τον Μίσελ, πάντως. Μπράβο παιδιά, έξυπνη η ιδέα για αυτήν την κατηγορία ποστ.

Sifakis3

VardARIS είπε... 23 Ιουνίου 2011 στις 3:15 μ.μ.

Όποιος γνωρίζει κάποια πηγή από όπου μπορούμε να βρούμε στοιχεία για Λατινική Αμερική και παίκτες (εκτός από espn και wiki), παρακαλούμε ας μας ενημερώσει...