Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Selhurst Park (Crystal Palace F.C.) & Brisbane Road (Leyton Orient F.C.)

Σήμερα θα ασχοληθούμε με άλλα δύο στάδια λονδρέζικων ομάδων που αγωνίζονται σε μικρότερες κατηγορίες. Όπως θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες, τέτοια στάδια δεν έχουν ούτε ομάδες μας που αγωνίζονται στην Super Ligda. 

Είναι το Selhurst Park Stadium στο οποίο αγωνίζεται η Crystal Palace, (αγωνίζεται στην Championship - αντίστοιχη Β' Εθνική), και το Brisbane Road Stadium στο οποίο αγωνίζεται η Leyton Orient, (αγωνίζεται στην League 1 - αντίστοιχη Γ' Εθνική).



Sellhurst Park Stadium (Crystal Palace F.C.)
Η έδρα της Crystal Palace βρίσκεται σε ένα προάστιο του Λονδίνου, South Norwood. Για να πάει κανείς στο συγκεκριμένο γήπεδο χρειάζεται ένα μίνι ταξείδι. Με μετρό κατεβαίνει στην στάση West Croydon (Overground Tube) και από εκεί πρέπει να πάρει τρένο ή λεωφορείο Νο 75 (20' διαδρομή).

Το συγκεκριμένο προάστιο δεν είναι άσχημο, ίσα ίσα είναι πολλοί εύποροι Άγγλοι έχουν χτίσει πολύ ωραία βίλες έξω, με γήπεδα γκολφ (!) και άλλες ανέσεις. Το κέντρο στο Croydon ωστόσο, δεν είναι για να κυκλοφορείς και πολύ. Το απόγευμα που πήγα εγώ κυκλοφορούσαν κάτι συμμορίες από πιτσιρικάδες μωαμεθανούς παρέα με κάτι pitbull έτοιμα για αγώνες... Παρόλα αυτά η περιοχή γύρω από το γήπεδο φαίνεται να είναι ήσυχη και είναι χτισμένη σε έναν λοφίσκο, γεγονός σπάνιο για Λονδίνο!

Τα σπίτια όλα πανομοιότυπα:

Όταν αντικρίζεις για πρώτη φορά το γήπεδο, είναι πραγματικά εντυπωσιακό:

Το γήπεδο έχει χωρητικότητα 26.309 θέσεις. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1924 και σε πρώτη φάση χτίστηκε μόνον η μία κερκίδα "Main Stand".


Η μπουτίκ του γηπέδου (ήταν κλειστή) με το σήμα της ομάδας (είναι γνωστοί ως Eagles, παλιότερα ως Glaziers - Τζαμτζήδες!!!).
   
Το bar της ομάδας για να πιουν καμιά μπύρα πριν την έναρξη:
Η κεντρική είσοδος από την Main Stand...

H ομάδα τα τελευταία πέντε έτη αγωνίζεται συνεχώς στην Championship, ενώ δεν καταφέρνει να πάρει το εισιτήριο για την Premier.

Ποδοσφαιρικοί αστέρες που έχουν αγωνιστεί στην Crystal Palace είναι οι: Nigel Martyn, ο Ιταλός Attilio Lombardo, ο Ian Wright κ.α. 


Brisbane Road Stadium (Leyton Orient F.C.)
Το στάδιο της Leyton Orient βρίσκεται στη ζώνη 3 του Ανατολικού Λονδίνου και είναι 5 λεπτά δρόμος με τα πόδια από την ομώνυμη στάση μετρό - Leyton Orient. Η ομάδα αγωνίζεται στην League 1, (σαν να λέμε Γ' Εθνική). Η Orient ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο γήπεδο από το 1937. Σήμερα έχει χωρητικότητα 9.271 θέσεις. Το συγκεκριμένο γήπεδο χρησιμοποιείται και από την δεύτερη ομάδα της Tottenham Hotspur. 

Εντυπωσιακό γήπεδο και ειδικά η ανακαινισμένη θύρα με το σκέπαστρό της West Stand:

Η απέναντι κερκίδα (East Stand):

Η μπουτίκ της ομάδας (δυστυχώς κλειστή):

Οι τιμές των εισιτηρίων:

0 σχόλια: