Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Μεταγραφές 2011/2012 (No 2)

Επόμενες Κινήσεις
Πλέον αναμένουμε τις ανακοινώσεις για άλλους τρεις παίκτες από στιγμή σε στιγμή. Οι δύο πρώτοι Νέρι Καστίγιο και Καρίμ Σολτάνι είναι δύο παίκτες που γνωρίζουμε καλά, ενώ ο τρίτος Μάριο Ρουί είναι ελπιδοφόρος Πορτογάλος που αγωνίζεται ως αριστερό μπακ.   

Νέρι Καστίγιο
Με τον Νέρι Καστίγιο μπορεί οι διαπραγματεύσεις να κράτησαν μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είχαν αίσιο τέλος και από ότι φαίνεται θα συνεχίσει να φοράει τη φανέλα με το Θεό στο στήθος. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει σε όλα (ομάδα - μάνατζερ παίκτη). Επίσης η ομάδα μας φαίνεται να τα έχει βρει και με την Σαχτάρ, (μια και έθετε κάποιους όρους), το ίδιο και ο παίκτης με την Σαχτάρ, οπότε απομένει και τυπικά η αποδέσμευση του παίκτη από τους Ουκρανούς, ώστε να υπογράψει το 2ετές συμβόλαιό του, με αποδοχές κοντά στα 500.000 € τον χρόνο. Λογικά ο Νέρι θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας και περιμένουμε πολλά από αυτόν. 


Να θυμίσω ότι στο σχετικό post που είχαμε ετοιμάσει για τον Καστίγιο είχαμε θέσει το εξής ερώτημα: 
Να αγοράσει ο Άρης τα δικαιώματα του Καστίγιο;
1) Ναι, εφόσον τον θέλει ο Τσιώλης. 
2) Ναι, διότι ο παίκτης έχει μεγάλο ταλέντο και μπορεί να βοηθήσει. 
3) Όχι, διότι ο παίκτης έχει ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. 
4) Όχι, γιατί έχει δείξει ότι σε όσες ομάδες έχει πάει μετά τον Ολυμπιακό, δεν έχει παίξει μπάλα. 
5) Όχι, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας παρατήσει για να πάει στον Ολυμπιακό. 

Το 53,33% αυτών που ψήφισαν πιστεύουν ότι έπρεπε η διοίκηση να τον αγοράσει εφόσον ο προπονητής τον ήθελε, ενώ το 37,78% πιστεύουν ότι έπρεπε η διοίκηση να τον αγοράσει γιατί είναι μεγάλο ταλέντο και μπορεί να βοηθήσει. 

Επομένως ο κόσμος τον ήθελε. Μένει πλέον να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας...
Η διοίκηση έκανε το καθήκον της και θα είναι παίκτης μας για τα επόμενα δύο χρόνια. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να ζήσουμε μαζί του μεγάλες στιγμές, καθώς είναι παίκτης με χαρακτήρα νικητή, έχει εικόνες από μεγάλα πρωταθλήματα, εμπειρίες, θέλει να δείξει ότι δεν έχει ξοφλήσει, ενώ έχει απύθμενο πάθος και τσαμπουκά (με τα θετικά του και τα αρνητικά του στοιχεία). 

Το καταπληκτικό γκολ που είχε πετύχει με την εθνική του ομάδα...

Καρίμ Σολτάνι 
Ο Karim Soltani είναι γεννημένος στις 29 Αυγούστου του 1984 στο Μπρεστ της Γαλλίας αλλά κατάγεται από την Αλγερία. Έχει ύψος 1.80, είναι 71 κιλά και το δυνατό του πόδι είναι το αριστερό. Μπορεί να καλύψει τη θέση του αριστερού επιθετικού (σε διάταξη 4-3-3), αλλά και αυτή του αριστερού χαφ.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στην Χάβρη, με την οποία όμως δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει κάποια επίσημη εμφάνιση, με αποτέλεσμα τελικά να αποδεσμευτεί το 2005. Τελικά αυτό θα γίνει στην VVV-Venlo, ομάδα Β' κατηγορίας Ολλανδίας. Στην πρώτη του χρονιά θα σημειώσει 3 γκολ σε 19 εμφανίσεις και την επόμενη θα σκοράρει 7 φορές σε 30 εμφανίσεις και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην άνοδο της ομάδας του στην πρώτη κατηγορία της Ολλανδίας. Τη σεζόν 2007-2008 θα αγωνιστεί 28 φορές και θα πετύχει 3 τέρματα, επίδοση που δεν του εξασφαλίζει ανανέωση του συμβολαίου του.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2008, κι ενώ φημολογούταν ότι θα επιστρέψει στη Γαλλία για οικογενειακούς λόγους, τελικά θα καταλήξει στην επίσης Ολλανδική Ντεν Χάαγκ. Την αγωνιστική περίοδο 2008-2009 θα έχει 25 συμμετοχές, 7 γκολ και 1 ασσίστ ενώ και την επόμενη σεζόν είχε και πάλι φανέλα βασικού (27 συμμετοχές - 4 γκολ).
Με τον Ηρακλή πέρυσι αγωνίστηκε συνολικά σε 22 αγώνες και πέτυχε 4 γκολ (όλα με σουτ). Από τις 22 συμμετοχές τις 3 μπήκε ως αλλαγή, ενώ άλλες 9 παραχώρησε τη θέση του σε κάποιον συμπαίκτη του. Ένα στοιχείο που θα προβληματίσει τον Τσιώλη είναι το γεγονός ότι είναι επιρρεπής σε ανόητες κάρτες (πέρυσι είχε 5 κίτρινες, 2 κόκκινες). Χαρακτηριστικό του γνώρισμα η ταχύτητα, η έκρηξη αλλά και το καλό σουτ από μέση απόσταση. 

Το πρώτο μισό της χρονιάς με τον Ηρακλή ήταν εντυπωσιακό, καθώς είχε πολύ καλές εμφανίσεις. Όμως η συνέχεια δεν ήταν ίδια, καθώς η απόδοσή του έπεσε, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι προς το τέλος, έχασε και τη θέση του στην βασική 11άδα. 

Όσο για τη διεθνή καριέρα του Karim, είχε εκφράσει την επιθυμία του να αγωνιστεί με τη φανέλα της εθνικής Αλγερίας και ο ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας του τον παρακολουθούσε αλλά τελικά δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της Αλγερίας για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Τον πιστεύει ο Τσιώλης και αυτό έχει σημασία. Στα θετικά της υπόθεσης είναι ότι ο παίκτης φαίνεται να είναι διψασμένος να παίξει μπάλα. Σε δηλώσεις του τόνισε πώς θέλει να μείνει στον Άρη και την επόμενη χρονιά, ενώ θέλει να τον προσέξει και πάλι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αλγερίας. Επίσης θετικό το γεγονός ότι υπέγραψε στην ομάδα μας συμβόλαιο ενός χρόνου, (με 150.000 € αποδοχές), ενώ φαντάζομαι ότι θα υπάρχει και οψιόν ανανέωσης. Ομολογουμένως μια οικονομική σχετικά κίνηση που μπορεί να βοηθήσει αρκετά. Αυτό μένει να φανεί και στο γήπεδο.  

Μάριο Ρουί
Τέλος, πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 20χρονο διεθνή Πορτογάλο Μάριο Ρουί βρίσκεται η ΠΑΕ. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αριστερό μπακ και φαίνεται να συμφωνεί και ο Τσιώλης που είχε στα υπόψιν του και άλλες λύσεις (βλέπε Ουριμπάρι). Τελικά από ότι φαίνεται καταλήγει στον πιτσιρικά που μαζί με Αγτζίδη θα παλέψει για τη θέση που λογικά θα κατέχει αρχικά ο Μίσελ. 

Ο παίκτης ανήκε στην Μπενφίκα. Δεν έχουμε καταλάβει τελικά αν θα έρθει ως ελεύθερος ή ως δανεικός, καθώς τα δημοσιεύματα μας τα μπερδεύουν. Άλλοι αναφέρουν ότι έχει συνεχίζει να έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα, άλλοι σημειώνουν πως το συμβόλαιο έχει λήξει. 

Όπως και να έχει είναι ένας παίκτης εξελίξιμος, πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός σε ομάδα Β' εθνικής στο  πρωτάθλημα Πορτογαλίας και είχε 25 συμμετοχές, ενώ πέτυχε και ένα γκολ. Έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας (U15, 17, 19), εκεί υπήρξε συμπαίκτης του Danilo Pereira. Καλή και οικονομική κίνηση χωρίς ρίσκο. 

Πρώτες Εντυπώσεις
Οι πρώτες κινήσεις μόνο αισιοδοξία γεμίζουν τον Αρειανό, που βλέπει να ενδυναμώνεται η ομάδα, χωρίς υπερβολές, χωρίς καραβιές, χωρίς σπατάλες, χωρίς άγνωστους Βραζιλιάνους ή Ισπανούς παίκτες. Φαίνεται η επιταγή του κόσμου να έπιασε τόπο, για λίγες και σωστές κινήσεις χωρίς ρίσκο, καθώς και για αξιοποίηση των ελληνικού στοιχείου της Β' ομάδας. 

Ονόματα που ακούγονται ως επιλογές του Τσιώλη (και έτσι φαίνεται να είναι, καθώς είναι παίκτες που γνωρίζει), είναι πλέον ο Βαγγέλης Μάντζιος και ο Κώστας Μήτρογλου, καθώς είναι η επόμενη κίνηση που πρέπει να γίνει - ένας βασικός επιθετικός. Από εκεί και πέρα μένουν να ξεκαθαρίσουν οι περίπτωσεις του Ντανίλο του κεντρικού μπακ (που μάλλον δεν θα είναι ο Ρονάλντο). Τέλος μένει να δούμε και ποιοι δεν θα συνεχίσουν με την ομάδα μας, (βλ. Νάτσο Γκαρσία, Κάλβο, Κουλοχέρης, Οριόλ, Τσεσνάουσκις). 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 17 Ιουνίου 2011 στις 8:56 π.μ.

Ο Καστίγιο μπορεί να αποτελέσει τον νέο ηγέτη του ΑΡΗ.

Ο Σολτάνι είναι χρήσιμο εργαλείο, καθώς μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις (αριστερό χαφ, δεξί χαφ, πίσω από τον επιθετικό περιοχής) και πολύ καλός τεχνίτης και ταχύτατος. Η καλύτερή του εμφάνιση πέρσι ήταν στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό (το μοναδικό ματς της γριάς που άκουσα πέρσι, εκτός απ' τα μεταξύ μας), όπου μπήκε και άλλαξε όλο το παιχνίδι.

Τον Μάριο Ρουί θα τον δούμε στο χόρτο.

VardAris, συγχαρητήρια, πολύ ενδιαφέροντα τα ποστ σου για τις μεταγραφές.

Sifakis3