Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Η πενταετία που έκλεισε

Όπως, σας έχω πει, από τις αρχές Μαϊου, θα αναγκαστώ, να λείψω από την Πόλη μας. Οπότε, θέλησα, από τώρα, να ασχοληθώ, με ορισμένα θέματα, που αφορούν την ομάδα μας. Στο πρώτο μου θέμα, ασχολήθηκα, με την στήριξη στο Θεσμό του Προπονητή, στο δεύτερο με τις αιτίες που μας οδήγησαν φέτος, εκτός Ευρώπης. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να γράψω, ένα άρθρο, για την πενταετία που έκλεισε. Την πενταετία, της αγωνιστικής μας "αναγέννησης".


Σ' αυτό το άρθρο, θα αναφερθώ, γενικότερα, σε πολλά θέματα, που αφορούν την ομάδα μας. Θα γράψω, την γνώμη μου. Επίσης, θα προτείνω και λύσεις. Επαναλαμβάνω, για πολλοστή φορά, ότι, εδώ, έχουμε ανιδιοτελή ΑΓΑΠΗ , για τον ΆΡΗ. Ασφαλώς, μπορείτε να συμμετέχετε και σεις. Με τις δικές σας απόψεις.

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τι έφταιξε την φετινή χρονιά

Όπως, έγραψα, στο άρθρο της Πέμπτης, επειδή, από τις αρχές Μαϊου, θα αναγκαστώ να απουσιάσω, θα ήθελα, να ασχοληθώ με κάποια θέματα της ομάδας μας, από τώρα. Να τονίσω, εκ νέου, ότι, εδώ, έχουμε ανιδιοτελή αγάπη, για τον ΆΡΗ και προσωπικά, προσπαθώ, να "βλέπω", τα πράγματα, όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, όταν κάνω ανάλυση. Στο πρώτο άρθρο, αναφέρθηκα, εκτεταμένα, στην στήριξη που πρέπει να δείξουμε στον Θεσμό του Προπονητή, γενικότερα.


Στο σημερινό άρθρο, θα αναφερθώ, στους λόγους, που στέρησαν, από την ομάδα μας, την συμμετοχή της, στα Play off και κατά συνέπεια, στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την επόμενη χρονιά. Προσωπικά, πιστεύω, ότι, δέκα λόγοι, ευθύνονται για την μη συμμετοχή μας, στα play off..Λόγοι, που αναφέρω και αναλύω, παρακάτω. . .

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μπαρτσελόνα : Η λειτουργία της "Μασία" και των τμημάτων υποδομής

Η "Μασία", είναι το κτίριο, που στεγάζει, τους νέους παίχτες, της Μπαρτσελόνα. Το κτίριο, αρχικά, χρησιμοποιήθηκε, ως τόπος φιλοξενίας, των επιστημόνων, που ήταν υπεύθυνοι, για την κατασκευή του Καμπ Νου. Στην συνέχεια, στο κτίριο αυτό, "τοποθετήθηκαν", τα γραφεία της Μπαρτσελόνα, αλλά με την εκτόξευση της δραστηριότητας του συλλόγου, "εφυγαν", από εκεί και εγκαταστάθηκαν στο Κάμπ Νου. 


Ο Γιόχαν Κρόϊφ, είχε την ιδέα της δημιουργίας ακαδημιών και έτσι το κτίριο, έγινε η εστία φιλοξενίας, των νεαρών ποδοσφαιριστών, της ομάδας.

Ώρα εκλογών...

Ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια να είναι διχασμένος. Να μας λείπουν οι προσωπικές πικρίες του καθενός, οι ίντριγκες και οι κόντρες... 
Είναι σημαντικό να είναι ενωμένος, ειδικά στις δύσκολες στιγμές, όπως η σημερινή. Γιατί πραγματικά είναι σκληρό να μένει η ομάδα του Άρη εκτός Ευρώπης, ειδικά μετά από την προσπάθεια που έκανε φέτος στο Europa League. Μια προσπάθεια μέσω της οποίας βελτίωσε πολύ σημαντικά τη θέση του στην ειδική βαθμολογία των ομάδων, (και θα λογίζονταν ως ισχυρός το νέο χρόνο), ενώ χάρισε πολλούς βαθμούς και στην Ελλάδα, (στη σχετική βαθμολογία). 


Αφορμή για τη συγκεκριμένη - προσωπική μου άποψη - υπήρξε το χθεσινό πρωτοσέλιδο των Α.Ν. 

Τι έγινε στο Μπάσκετ - Τελευταία αγωνιστική (26η)

Άρης - Ηλυσιακός 97 - 74
Επιτέλους ένα εύκολο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο. Επιβάλλαμε το ρυθμό μας από την αρχή, ήμασταν πολύ εύστοχοι, άμυνα δεν παίξαμε κ πολύ αλλά κάναμε ελάχιστα λάθη.

Στα θετικά η επιστροφή του Βεργίνη, η πολύ καλή εμφάνιση πολλών παιχτών όπως του Μπάσβιτς, του Μπράουν, του Χατζηβρέττα, του Σλούκα, του Ταπούτου και του Χαραλαμπίδη.

Ειδικά για τον τελευταίο οφείλω να πω ότι παίζει σαν δαιμονισμένος τους τελευταίους 2 μήνες. Στα τελευταία 8 παιχνίδια έχει βάλει 24, 24, 16, 21, 18, 18, 20 και 11 πόντους χθες.

Αυτά για κάποιους που το καλοκαίρι όταν ήρθε στον Άρη έβγαιναν στα ραδιόφωνα κ λέγανε μαλακίες...

Επιβάλλεται να στηρίξουμε τον Θεσμό του Προπονητή

Επειδή, από τις αρχές Μαϊου, θα αναγκαστώ, να απουσιάσω, θα ήθελα μέχρι τότε, να επισημάνω κάποια θέματα, τα οποία αφορούν την ομάδα μας. Να ξεκαθαρίσω, για πολλοστή φορά, ότι, εδώ έχουμε ανιδιοτελή αγάπη, για την ομάδα μας και γράφουμε, αυτά που πιστεύουμε, ότι, θα την βοηθήσουν. Σ'αυτά τα θέματα, που θα επισημάνω το προσεχές διάστημα, θα ήθελα τη συμμετοχή σας, μέσω των σχολίων, για την ανταλλαγή απόψεων και την συζήτηση...


Στο πρώτο θέμα, λοιπόν, που ανοίγω, όπως καταλάβατε, από την κεντρική φωτογραφία, είναι αυτό του Προπονητή. Του Σάκη Τσιώλη, εδώ και μερικές εβδομάδες..Και γενικότερα, το θέμα, του θεσμού του Προπονητή, στην ομάδα μας.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Πρωτάθλημα του (Μ)πέου


Έχουν περάσει 3 μέρες από την Κυριακή και ακόμη δε μπορώ να το χωνέψω ότι δεν θα είμαστε στα Play Off.

Δε με πειράζει τόσο που δεν θα παίξουμε στην Ευρώπη αλλά κυρίως  το ότι θα περάσουν 4 μήνες για να ξαναδώ την ομάδα να παίζει.

Νιώθω έντονα ένα αίσθημα αδικίας, νιώθω ότι για άλλη μία φορά μου στέρησαν κάτι που δικαιούμουν αγωνιστικά.

ΌΧΙ δεν συμφωνώ με όλους αυτούς που λένε ότι δίκαια μπήκε ο Βόλος (ή ο Παοκ) στα Play Off.

Είμαι 100% σίγουρος ότι αξίζαμε να μπούμε στα Play Off όσο κ αυτές η ομάδες αν όχι περισσότερο και οι λόγοι που δεν μπήκαμε είναι παρασκηνιακοί κ όχι αγωνιστικοί...

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Κεφάλαιο Ronaldo Guiaro και το μέλλον του στην ομάδα...


Παραθέτω, το τελευταίο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε ο Ρονάλντο Γκιάρο στην εκπομπή του Super 3: 

Στην ολοκλήρωση της συνομιλίας, ο Ρονάλντο Γκιάρο αναφέρθηκε στο πώς βλέπει την επόμενη ημέρα για τον ίδιο:

«Το μέλλον μου το βλέπω καθαρά ποδοσφαιρικά. Θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για έναν ακόμα χρόνο και αν ο προπονητής και η διοίκηση συμφωνούν σε αυτό, θα χαρώ να παραμείνω στον ΑΡΗ. Ελπίζω όλες οι συζητήσεις να πάνε καλά και να κλείσω την καριέρα μου με την κατάκτηση ενός τίτλου, κάτι που θα είναι εκπληκτικό για την ομάδα και για μένα».

Τι έγινε στο Μπάσκετ (25η αγωνιστική)

Θα κάνουμε φάουλ στην τελευταία φάση. Μην το ξεχάσετε.
Πανιώνιος - Άρης 89 - 80
Καταφέραμε για άλλη μία φορά να χάσουμε ένα δικό μας παιχνίδι. Σε όλο το ματς κερδίζαμε εύκολα με διαφορά πάνω από 10 πόντους κ στο τελευταία 5λεπτο ήρθε το αναμενόμενο black out.

Ακόμη κ έτσι όμως θα κερδίζαμε το ματς αν στην τελευταία επίθεση κάναμε φάουλ κ δεν αφήναμε τον Πανιώνιο να σουτάρει 3ποντο, να ισοφαρίσει κ να στείλει το ματς στην παράταση.

Ακόμη κ τα παιδιά που παίζουν στο Ποσειδώνιο θα έκαναν φάουλ... εμείς δεν προλάβαμε... κ φυσικά το 3ποντο μπήκε... Στην παράταση έβαλαν 3 ακόμη συνεχόμενα 3ποντα κ τελείωσε το ματς...

Η αφέλεια αυτής της ομάδας είναι απίστευτη. Εγώ δεν περίμενα να κερδίσουμε αλλά ρε φίλε όταν το ματς είναι δικό σου μη το χάνεις... Να θυμίσω ότι με 3ποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα χάσαμε κ από τον Ίκαρο στην Αθήνα.

Τώρα θέλουμε νίκη αύριο με τον Ίκαρο για να μην χάσουμε την 4η θέση... Α έφυγε κ ο Τόμας κ ψάχνουμε για ψηλό...

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η συνταγή της επιτυχίας

Παρακάτω, θα διαβάσετε την γνώμη του NAVAS, ενός φίλου του ΆΡΗ και του blog....
Οποιοσδήποτε, φίλος, έχει μια άποψη και θέλει να την εκφράσει δημόσια, για να διαβαστεί, μπορεί να το κάνει.... Μην διστάζετε καθόλου. Η ανταλλαγή απόψεων, είναι ότι πιο υγιές υπάρχει...Απλά, να βάζετε παραγράφους, για να διαβάζεται πιο εύκολα το κείμενο σας...


χμ χμ χμ...μας ήρθε το χαρτί...μας καλεί η μαμά πατρίδα...

Αυτά είναι...Ξύπνησα με μια δυσφορία το πρωί, από την κακή Κυριακή, λόγω αγωνιστικών και μετά από λίγο, έρχεται και ο ξάδερφος, για βάψιμο...Κάπου εκεί, χτυπάει και το κινητό..."Έλάτε, να πάρετε το χαρτί για τον στρατό", μου είπαν, απο το αστυνομικό τμήμα της περιοχής μου...Πήγα, που λέτε και γω και το πήρα...3 Μαϊου, φεύγω.     

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Έγινε το 5 χ 5...Αλλά ήταν αργά

Η ομάδα μας, έκανε την πέμπτη διαδοχική νίκη της. Στο θέατρο, όμως, που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν αρκούν μόνο οι νίκες και έτσι μείναμε εκτός Play Off και Ευρώπης, κατά συνέπεια. Μάλλον ο βόλος, θα είναι η ομάδα που θα αποκλείσει την Αούστρια και θα κερδίσει μέσα έξω την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και δεν θα χάσει από την Σίτυ, του χρόνου, στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, έβλεπα και το μάτς στον βόλο και έχω να δηλώσω, ότι, δεν βρίσκω πλέον τον λόγο, να μιλάμε για αξιοπιστία, στην χώρα μας...


Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Real Madrid vs Barcelona: Match Preview

Real Madrid (76 β.) - Barcelona (84β.)
16 /04 /2011 (23:00 - ΣΚΑΙ)  

Από την μια πλευρά, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να πάρει εκδίκηση για το ντροπιαστικό 5-0. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα θέλει να τελειώσει και τυπικά το θέμα πρωτάθλημα Ισπανίας, καθώς και να πάρει το πάνω χέρι για τις επόμενες τρεις πιο σημαντικές αναμετρήσεις που ακολουθούν (Copa Del Rey - 20.04.11, Ch. League 27.04.11 & 03.05.11)...

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Κάποιος να τον μαζέψει...

Επιτέλους κάποιος δε θα πρέπει να τον σταματήσει; Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος. Διαβάστε την ανακοίνωση - απάντηση που αφορά όχι μόνο τον Super 3, αλλά και τον Άρη:

«Απάντηση στους οπαδούς-παράγοντες της Super 3, που διοικούν την ΠΑΕ ΑΡΗΣ
Aρχικά να υπενθυμίσουμε ότι εμείς όταν βγάζουμε ανακοίνωση, την υπογράφουμε ως ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ και δεν χρησιμοποιούμε τους φιλάθλους μας. Εσείς, ακόμη να μάθετε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί»; Θα έπρεπε κανονικά να ορίσετε μόνοι σας τον Κάκο ή τον Τσινιάρη για να είστε ευχαριστημένοι.
Όσο για την αναφορά σας στα «τσιράκια», σας ανταποδίδουμε τη φιλοφρόνηση και να είστε βέβαιοι πως εμείς ουδέποτε θα γίνουμε «ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ».
ΥΓ. Αλήθεια, πότε θα κάνετε ανακοίνωση για τον αγώνα ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ; Έχει περάσει σχεδόν 1 χρόνος…. Ή δεν σας το επιτρέπει ο ΜΠΑΜΠΑΣ»

Άρματα και συνασπισμοί...

Εκπρόσωπος της Super League στο Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. είναι και επίσημα πλέον o κ. Μπέος Αχιλλέας. Πανάξια, παμψηφεί, (σχεδόν), και απόλυτα δίκαια ο κ. Μπέος είναι στο προεδρικό θώκο. Πώς όμως φθάσαμε στο σημείο να εκλεγεί ο κ. Μπέος από τις υπόλοιπες ομάδες της Super League;



Ο αγώνας μας δικαιώθηκε!


Η προσπάθεια που κάναμε την περασμένη εβδομάδα για τον αγαπητό συμπολίτη και κυνηγημένο από το κατεστημένο Παοκ έπιασε τόπο!

Οι αθλητικοί δικαστές κατάλαβαν το λάθος τους κ μείωσαν το πρόστιμο από τις 250 σε 100 χιλ ευρώ. Και τα 100χιλ βέβαια είναι πάρα πολλά λεφτά συν ότι δεν έσβησαν τη μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι ολοφάνερο πλέον ότι υπάρχει πόλεμος ανάμεσα στο κράτος της Αθήνας και τον Μακεδονομάχο Παοκ και πολύ σωστά επισημαίνουν τα Σπορ του Βορρά "Δύο μέτρα κ 2 σταθμά από την Αθλητική Δικαιοσύνη"...

Άλλωστε τα αποτελέσματα του γκάλοπ / κουίζ που διενεργήσαμε είναι συντριπτικά υπέρ της αθώωσης του συμπολίτη...

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Sergio Contreras Pardo «Koke»


Σαν να το περιμέναμε όλοι και να χαρήκαμε που έφυγε είναι περίεργο αλλά τελειώνει καλά από τον Άρη οπότε ότι αρχίζει ωραίο δεν τελειώνει πάντα με «πόνο» που λένε και τα τραγούδια εκτός και αν δεν ήτανε ωραίο!!!!!!!

Τι έγινε στο Μπάσκετ (24η αγωνιστική)

Άρης - Αεκ 76-74
Έστω κ με τα χίλια ζόρια πήραμε τη νίκη απέναντι σε μία ομάδα που θα έπρεπε να την κερδίσουμε εύκολα.

Δυστυχώς μετά από 2 καλές εμφανίσεις ξαναθυμηθήκαμε τον κακό μας εαυτό.

Οι παίχτες μάλλον είχαν στο μυαλό τους ότι το παιχνίδι το είχαν κερδίσει πριν αρχίσει. Καθόλου όρεξη για άμυνα (εξού κ οι 74 πόντοι που φάγαμε) ενώ στην επίθεση ειδικά στο 4ο δεκάλεπτο ήμασταν τραγικοί...

Κάποιοι νόμισαν ότι κατακτήσαμε την 4η θέση; Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Κολοσσός είναι στη μία νίκη και αν χάσουμε από τον Πανιώνιο κ αυτός κερδίσει τον Παοκ τότε μας περνάει στην ισοβαθμία κ μας βγάζει 5ους.

Χρειαζόμαστε 2 νίκες στα επόμενα 2 παιχνίδια. Αν τις πάρουμε θα βγούμε 3οι.

Με εμφανίσεις όμως σαν τη χθεσινή πιο πιθανό είναι να πάμε για 2 ήττες...

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Θέμα αποχώρησης Κόκε

Θέμα, φαίνεται, να παρουσιάζεται, από την πρόταση, που έκανε, Αμερικανική ομάδα (η Χιούστον), στον Σέρχιο Κόκε. Το πρωτάθλημα, εκεί, βρίσκεται στη τέταρτη αγωνιστική και η Αμερικανική ομάδα, βιάζεται, όπως όλα δείχνουν, να τον εντάξει, στο δυναμικό της. Το καυτό ερώτημα, για μια ακόμη φορά είναι, ποια θα είναι η διαδικασία διαπραγμάτευσης...Θα πάρουμε χρήματα;; Θα τον παραχωρήσουμε δανεικό;;; Θα απαλλαχθούμε από το βαρύ του, συμβόλαιο;; Θα λύσουμε την συνεργασία κοινή συναινεση;;;


Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Η Μάχη για τα Play Off

Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε ποια είναι τα πιθανά σενάρια.

Κερδίζουμε στην Ξάνθη, δεν κερδίζει ο Βόλος και μπαίνουμε στα Play Off.

Ανεξάρτητα του τι θα γίνει όμως την τελευταία αγωνιστική, είναι σημαντικό ότι η ομάδα το πάλεψε και κατάφερε να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που είχε όλη τη χρονιά.

Κατάφερε να βγάλει πάθος στο γήπεδο κ εκεί που την είχαν (είχαμε) όλοι ξεγραμμένη να έχει πολλές πιθανότητες για να πετύχει το στόχο της.

Ας ελπίσουμε ότι θα δικαιωθεί η προσπάθεια των τελευταίων αγωνιστικών και θα μπούμε στα Play Off...

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ο Κόκε, έβαλε πάνω από όλα την ομάδα

Είναι γνωστό, ότι, ο Κόκε, σε όλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, ταλαιπωρήθηκε από μια κρίση σκωληκοειδίτιδας. Μάλιστα, στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, εισήχθη σε κλινική για θεραπεία. Και εφόσον, δεν έβλεπε, βελτίωση, θα γινόταν επέμβαση. Την Παρασκευή, ο Σέρχιο, ένοιωσε καλύτερα και βγήκε από το νοσοκομείο, ακολουθώντας, την αποστολή της ομάδας.


Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τέταρτη ανατροπή και 4 χ 4 (vid). . .

Μέσα σε μια από τις φανταστικότερες ατμόσφαιρες των τελευταίων ετών, η ομάδα μας, πήρε την νίκη και πλέον, βρίσκεται κοντά, στον στόχο των play off. Στο πρώτο ημίχρονο, δεν παρουσιαστήκαμε, τόσο συγκεντρωμένοι , όσο θα έπρεπε και δυστυχήσαμε, να βρεθούμε πίσω στο σκόρ. Στο δεύτερο μέρος, όλα άλλαξαν και με μια συγκλονιστική βοήθεια, από τις κερκίδες, του ΝΑΟΥ, η ομάδα, "πάτησε", τον αντίπαλο και έδωσε απαντήσεις, στην κακή διαιτησία...


Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Να κατακλύσουμε το ναό μας

Την Κυριακή, δίνουμε, τον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς. Έτσι, όπως, εξελίχθηκαν, τα πράγματα, είναι το τελευταίο μας χαρτί, για την είσοδο, στα paly off..Τουλάχιστον, μεχρι το επόμενο...Βέβαια, θα σκεφθεί κάποιος, ότι, εδώ και 3 μάτς, παίζουμε το μάτς της χρονιάς. Αφού, όμως, κερδίζουμε, ελπίζουμε..Έτσι, λοιπόν, θεωρώ, ότι, είναι καθήκον μας, να κατακλύσουμε, την Κυριακή, κάθε γωνιά, του ναού μας και να δώσουμε, "ώθηση", στους παίχτες μας...


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Πετάνε αητό εκεί στον Εσάκε

Διότι αλλιώς δε μπορώ να εξηγήσω αυτά που κάνουν με τις εμβόλιμες αγωνιστικές.

Για κάποιο λόγο (δεν τον γνωρίζω) αυτό το Σουκού δεν θα διεξαχθεί αγωνιστική στο πρωτάθλημα μπάσκετ.

Η 24η αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου και όλα τα παιχνίδια θα παίξουν ταυτόχρονα στις 17:00. Τηλεοπτική μετάδοση θα έχουν μόνο 2 παιχνίδια...

Δεν σταματάμε όμως εδώ... η επόμενη 25η αγωνιστική θα διεξαχθεί Σάββατο (πολύ λογικό) αλλά η μεθεπόμενη 26η θα διεξαχθεί πάλι Τετάρτη στις 17:00. Και όλα τα παιχνίδια την ίδια ώρα...

Αναρωτιέμαι πόσο χρόνο αφιέρωσαν εκεί στον Εσάκε για να κάνουν αυτόν τον προγραμματισμό...

Ήξερε τι ήθελε . . .

Η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, ήξερε τι ήθελε, στο Στάμφορντ Μπρίτζ και έτσι πήρε το μεγάλο διπλό, στην έδρα της Τσέλσι. Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, περίμεναν με ανυπομονησία τον πρώτο "Αγγλικό εμφύλιο", αλλά η αλήθεια είναι,ότι, δεν πρόσφερε και ιδιαίτερες συγκινήσεις. Ένα μάτς, το οποίο, θα ξεχαστεί, πολύ γρήγορα.


Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τι έγινε στο Μπάσκετ (23η αγωνιστική)

Μετά τα χθεσινά μεγαλεία επιστρέφουμε στην καθημερινότητα... για να δούμε τι γίνεται στο μπάσκετ...

Η ομάδα μας εξέπληξε ευχάριστα κ έκανε 2 συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες και μάλιστα σχετικά εύκολα.

Να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Διότι άλλα μας είχε δείξει όλη τη χρονιά...

Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, το πιο λογικό είναι να τερματίσουμε στην 4η θέση.

Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Μάχη Άρη - Παοκ για την έξοδο στην Ευρωλίγκα με πλεονέκτημα έδρας στον Παοκ!

Θα βγάλουμε καλά γούστα...

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Quiz για Μακεδονομάχους

Μετά την εξοντωτική ποινή που εντελώς αναίτια επιβλήθηκε στον αγαπημένο μας συμπολίτη από τον αθλητικό δικαστή, νοιώσαμε την υποχρέωση να κάνουμε μία δημοσκόπηση για να ξεμπροστιάσουμε την τεράστια αυτή αδικία σε βάρος του περήφανου σωματείου που λέγεται Παοκ.

Θα σας παρακαλούσαμε να συμμετέχετε στην δημοσκόπηση μας με απόλυτη ειλικρίνεια. Θα ακολουθήσει έρανος για να μαζέψουμε τα 250χιλ ευρώ πρόστιμο που αδίκως επιβλήθηκαν στον συμπολίτη.

Για άλλη μία φορά το κράτος της Αθήνας κυνηγάει τον Παοκ, γι'αυτό όμως είμαστε εμείς εδώ, για να αποκαλύψουμε την αδικία...

Fair Play και ηθικές αξίες...

Διάβαζα ένα πολύ ωραίο άρθρο στο sport24.gr σχετικά με την παιδεία με την οποία γαλουχούνται τα παιδάκια και οι έφηβοι στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα. Σας μεταφέρω ενδεικτικά μερικά σημεία του άρθρου:



Η ποδοσφαιρική φιλοσοφία της Μασία στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: 
1. Ανταγωνιστικότητα 
2. Εκπαίδευση 
3. Αθλητική κουλτούρα. 


Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Η μάχη για τα Play Off 2011

Με μπόλικη τύχη στο πλευρό μας πετύχαμε την 3η συνεχόμενη νίκη.

Όπως έλεγα κ πριν 2 βδομάδες στο αντίστοιχο post, με νίκη στην Τρίπολη θα μπούμε στα Play Off.

Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να κερδίσουμε τον Ολ. Βόλου την Κυριακή.


Τόσες λαμπάδες... ούτε το Πάσχα...

Πώς λέγεται η κωλοφαρδία με δημοσιογραφικούς όρους;
"Δείχνω χαρακτήρα"

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Αστέρας Τρίπολης - ΆΡΗΣ 1-2: Ε Λ Π Ι Ζ Ο Υ Μ Ε (vid)

Στο τρίτο παιχνίδι του Σάκη Τσιώλη, στον πάγκο της ομάδας, ο ΆΡΗΣ, πήρε το σημαντικότατο διπλό, στη έδρα του Αστέρα..Ένα διπλό, το οποίο, αν δεν είχε "έρθει", η χρονιά, θα τελείωνε απόψε..Επίσης, σε ισάριθμα παιχνίδια (παρουσίας του Τσιώλη στον πάγκο μας), η ομάδα γύρισε και τα τρία ματς...Ελπίζουμε, πλέον, σοβαρά, στην είσοδο μας, στα Play-Off, αλλά δεν εξαρτωνται τα πάντα από εμάς..


Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μαρούσι - Άρης 71 - 82

Πολύ σημαντική νίκη της ομάδας μέσα στο Μαρούσι με 71-82.

Η νίκη αυτή που ήταν η 2η συνεχόμενη μας έφερε στην 4η θέση της βαθμολογίας κ είναι στο χέρι μας πια να μείνουμε εκεί.

Επιτέλους είδαμε ένα παιχνίδι που η ομάδα μπήκε δυνατά κ επέβαλλε τον ρυθμό της από την αρχή. 

Στο τέλος ανησυχήσαμε λίγο αλλά τέλος καλό όλα καλά. Στα θετικά η καλή μας άμυνα κ το εξαιρετικό ποσοστό στις βολές στα αρνητικά ότι καταφέραμε να φάμε 12 πόντους από τον Χαριτόπουλο και 13 από τον Γκαγκαλούδη... Ήμαρτον...

Μαγειρέματα και τυφλή δικαιοσύνη...

Κωμικοτραγικές καταστάσεις συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και τι δεν είδαμε και τι δεν ακούσαμε φέτος… Από πού να ξεκινήσει κανείς και πού να τελειώσει:

  • Από το σκάνδαλο με τις κασέτες, (σιγά μην υπάρχουν συνέπειες για τους εμπλεκόμενους)…
  • Από τις τραγικές διαιτησίες, (αυτές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν για πάντα)…
  • Από τους προέδρους - νονούς κάποιων ομάδων, (ποιος σοβαρός άνθρωπος θα ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο πλέον)… 
  • Για την αδέκαστη – ακέραιη – αμερόληπτη – αδιάφθορη αθλητική δικαιοσύνη…
Σήμερα, λοιπόν, θα αφιερώσουμε κάποιες γραμμές και θα ασχοληθούμε με το θεάρεστο έργο που προσφέρει η αθλητική δικαιοσύνη στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. (Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει χρησιμοποιηθεί πολλάκις, αλλά αξίζει, και σαν ιδέα και σαν δίσκος).

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Πρέπει να μοιράζουν ληγμένα...

... στις αίθουσες που εκδικάζονται οι αθλητικές υποθέσεις γιατί αλλιώς δεν εξηγούνται αυτά που διαβάζουμε...

3 αγωνιστικές τιμωρία στον Ηρακλή! Τρεις! Το ξαναλέω, Τρεις! Όσες φάγαμε κ εμείς για κάτι που δεν έγινε ποτέ...

Άντε να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου κ να πω ότι ναι είχαν γίνει επεισόδια κ στο 1ο παιχνίδι. Τι επεισόδια δεν ξέρω γιατί ΚΑΝΕΙΣ δεν τα είδε. Καμία κάμερα δεν τα έδειξε. Και όσοι είμασταν στο γήπεδο δεν τα πήραμε χαμπάρι. Αλλά έστω ότι έγιναν...