Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η πορεία μέχρι τώρα μέσα από τα Στατιστικά

Στο post αυτό θα δούμε μερικά στατιστικά στοιχεία της ομάδας μία αγωνιστική πριν τη λήξη του 1ου γύρου του πρωταθλήματος.

Στη δεξιά στήλη του blog ανανεώνω κάθε βδομάδα κάποια στατιστικά στοιχεία της ομάδας (για το ποδοσφαιρικό τμήμα).





Τα κοιτάει κανείς ή τζάμπα κάθομαι κ ασχολούμαι;

Η πορεία μας συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές
Μπορώ να πω ότι είναι το αγαπημένο μου στατιστικό να βλέπω κάθε αγωνιστική τι έχουμε κάνει τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό ακριβώς δείχνει η παρακάτω γραφική:

Εδώ λοιπόν φαίνεται ξεκάθαρα ότι η φετινή πορεία είναι η χειρότερη από τότε που ανεβήκαμε από την Βου εθνική. Μέχρι την 9η αγωνιστική δεν ήταν η χειρότερη. Αλλά οι 3 συνεχόμενες ήττες και οι 2 ισοπαλίες μας βύθισαν στη βαθμολογία. Δυστυχώς δεν έχω στοιχεία για τη χρονιά που πέσαμε στη Βου για να τα βλέπαμε συγκριτικά με φέτος. Αυτό θα είχε ενδιαφέρον.

Τα αποτελέσματα της ομάδας
Στην επόμενη γραφική παράσταση φαίνονται τα αποτελέσματα της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα. Για τους στοιχηματίες είναι στην ουσία η φόρμα της ομάδας σε γραφική παράσταση.

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά σύμφωνα με την πορεία μας το αποτέλεσμα που λογικά ακολουθεί είναι η νίκη. Για να δούμε θα επιβεβαιωθεί η στατιστική;

Άλλα στατιστικά (Νέο)
Σήμερα αποφάσισα να προσθέσω έναν νέο πίνακα στατιστικών όπου θα βλέπουμε κάποια στοιχεία κ σε παρένθεση η θέση μας στις 16 ομάδες της Superleague.
Είδος Υπέρ Κατά Διαφορά
Γκολ 12 (11) 22 (1) -10
Πέναλτι 2 (4) 2 (4) 0
Αποβολές 12 (1) 7 (3) +5
Κίτρινες 50 (1) 58 (1) -8

Βλέπουμε λοιπόν ότι αυτή τη στιγμή έχουμε τη χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα ενώ όλως περιέργως δεν έχουμε τη χειρότερη επίθεση αλλά την 11η χειρότερη. Υπάρχουν δηλαδή 5 ομάδες που έχουν βάλει λιγότερα γκολ από εμάς.

Στα πέναλτι φέτος έχουμε σπάσει ρεκόρ. Έχουμε κερδίσει 2 κάτι που μας κατατάσσει στην 4η θέση (μαντέψτε ποιος είναι πρώτος). Δυστυχώς μας έχουνε καταλογιστεί κ 2. Και σε αυτά είμαστε πάλι στην 4η θέση.

Στις αποβολές αντιπάλων για τις οποίες έχει γίνει πολύς λόγος είμαστε 1οι με 12 αποβολές αντιπάλων. Πολλές από αυτές όμως είναι στο τέλος του αγώνα όπως στην Τρίπολη που αποβλήθηκε ο άλλος στις καθυστερήσεις. Στις αποβολές δικών μας παιχτών είμαστε αρκετά ψηλά επίσης, στην 3η θέση με 7 (πρώτος και εδώ ο Τούρκος).

Τέλος στις κίτρινες που έχουμε δεχθεί είμαστε 1οι με 58! Αλλά είμαστε επίσης πρώτοι και στις κίτρινες που έχουν δεχθεί οι αντίπαλοι μας με 50!

Πρώτοι σκόρερ, Άσιστ
Στην πλαϊνή στήλε βλέπουμε επίσης όλους τους παίχτες μας που έχουν βάλει γκολ φέτος αλλά κ αυτούς που έχουν δώσει ασιστ. Στην 2η κατηγορία φιγουράρει στην 1η θέση ο αγαπημένος όλων μας, Καπετάνος!!

Βγαίνει κανένα συμπέρασμα από τα στατιστικά;
Αυτό που σίγουρα βγαίνει είναι ότι πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να τρώμε αστεία γκολ.

Επίσης χρειαζόμαστε επειγόντως νίκες. Η Αεκ με 3 νίκες και πολύ χειρότερες εμφανίσεις είναι μόλις 1 βαθμό πιο κάτω. Τη σωτηρία θα την φέρουν οι νίκες κ όχι οι ισοπαλίες.

Δυστυχώς είναι 3-4 παιχνίδια που κάναμε (σχετικά πάντα) καλές εμφανίσεις αλλά η συγκομιδή βαθμών ήταν πολύ μικρή. Αναφέρομαι στα παιχνίδια με Γαύρο, Βάζελο, Λεβαδειακό, Ατρόμητο και Τρίπολη. Σε αυτά τα 5 ματς η ομάδα δικαιούταν παραπάνω από τους μόλις 4 βαθμούς που μάζεψε. Πρέπει να μετουσιώνουμε την καλή εμφάνιση σε βαθμούς δηλαδή νίκες. Και πρέπει επιτέλους να μάθουμε να κρατάμε ένα αποτέλεσμα όταν προηγούμαστε. Να πετυχαίνουμε δηλαδή αυτό το "μισό μηδέν".

Μπορεί τελικά να μην βγαίνει κ κάποιο ασφαλές συμπέρασμα από τα στατιστικά αλλά σίγουρα έχουν κάποιο ενδιαφέρον να τα παρακολουθεί κάποιος.

1 σχόλια:

jim είπε... 12 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:34 μ.μ.

Πάνω απ' όλα να βελτιώσουμε την άμυνα μας. Αυτό, ευτυχώς διορθώνεται. Είναι πολυ πιο εύκολο να διορθώσεις την άμυν απαρά την επίθεση μιας ομάδας. Γιατί η επίθεση θέλει να υπάρχει και υλικό καλό. Ενώ η αμυνα ειναι κατα 80% θεμα δουλειάς και ψυχολογίας.

Πιστεύω ότι σε περίπτωση που η ομάδα δουλευόταν από τον Ιούνιο - Ιούλοιο να παίζει φουλ αμυνα με κοντρα επιθεσεις θα είχε το λιγότερο τώρα, 5-6 βαθμούς παραπάνω. Παραδειγμα, θα κερδιζαμε Ατρομητο, Αστέρα, δεν θα χαναμε τουλάχιστον αποπ ΠΑΣ και Πλατανιά. Ορίστε οι 6 βαθμοι.

Όμως, με τα αν και τα εφόσον χαϊρι δεν γίνεται. Δουλειά μέρα νύχτα αμυντικά για να ερθει η βελτιωση.

Επιθετικά, ο Αγκάνθο πεσμένος είναι. Τωρα τραυματισμενος στο γονατο ειναι...;;; Τραυματισμενος στη τσεπη ειναι...;;; Παντως, έπεσε κι αυτος... Δεν παυει ομως να ειναι αξια... Και το διδυμο Αγκανθο-Γιαννιωτας ειναι καλο. Εκει στηριζομαστε επιθετικά.

Για μενα, αν μπορεσουμε να παρουμε ενα χαφ με περισσοτερο επιτελικο ρολο για να τραβαει την ομαδα μπροστα και να τροφοδοτει αυτους τους δυο θα ειναι καλο..

Εκεί, όμως που πρέπει να δωσουμε βαρος είναι η αμυνα μας... Οι συμπαγεις αμυνες σωζουν...

Και αν δεν σου τρωνε πολυ χρονο τα στατιστικα μη τα βγαλεις. Ειναι χρησιμα...