Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί να γίνει Αρειανός κάποιος σήμερα;

Αφορμή για το σημερινό post ήταν η συνέντευξη της ηθοποιού  Ιωάννας Τριανταφυλλίδου στο "Πρωινό μου" στο Mega σήμερα το πρωί.

Η Ιωάννα είναι από Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα από την Χαριλάου. Όπως είπε κ η ίδια πήγε σχολείο στο σχολείο που είναι δίπλα στο γήπεδο.

Όταν ο Λιάγκας ακούει ότι ο άλλος είναι από Θεσσαλονίκη κ ειδικά από Χαριλάου τον ρωτάει κατευθείαν αν είναι Αρειανός.

Η απάντηση συνήθως είναι: Όταν ήμουν μικρή ήμουν αλλά μετά άλλαξα ή πλέον δεν ασχολούμαι...


Αυτό ακριβώς απάντησε κ η συμπαθής Ιωάννα. Ότι όταν ήταν μικρή έβλεπε τους πάντες με μπλούζες κ κασκόλ του Άρη, ότι όταν έπαιζε ο Άρης έκλεινε το σχολείο κ ότι ήταν Αρειανού.

Όταν μεγάλωσε όμως ένας ξάδερφος της που ήταν παοκτσής πήγε να την αλλάξει (και αν δεν το έχουμε δει αυτό το έργο) και τώρα πλέον υποστηρίζει γενικά τη Θεσσαλονίκη και την Εθνική Ελλάδος.

Λίγο καιρό πριν στην ίδια εκπομπή ήταν καλεσμένος ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ο οποίος και αυτός είναι από Θεσσαλονίκη κ μάλιστα από Χαριλάου.

Στην ερώτηση του Λιάγκα αν είναι Αρειανός η απάντηση ήταν ακριβώς ίδια.

Όταν ήμουν μικρός υποστήριζα τον Άρη, πλέον δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα...

Αρνητική η εικόνα του Άρη στους ουδέτερους
Οι απαντήσεις των συγκεκριμένων ηθοποιών με προβλημάτισαν. Τόσο για το γεγονός ότι ενώ υποστήριζαν τον Άρη σταμάτησαν να το κάνουν όσο κ για μία δυσκολία που έδειξαν στο να παραδεχτούν ότι το έκαναν αυτό.

Λες και είναι ντροπή το να είσαι Αρειανός. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που βγάζει ο Άρης σε έναν ουδέτερο φίλαθλο είναι αρκετά αρνητική ώστε ο άλλος να δυσκολεύεται να παραδεχτεί ότι ήταν κάποτε Αρειανός. Συν τις άλλοις ο Άρης πλέον δεν είναι μόδα όπως ήταν κάποτε. Τώρα μόδα πλέον είναι να είσαι παοκτσής (ειδικά με την έλευση του Σαββίδη).

Συχνό φαινόμενο
Το φαινόμενο αυτό το να είναι κάποιος μικρός Αρειανός κ μετά να αλλάζει ομάδα (να τον αλλάξουν κάποιοι καλοθελητές) είναι πολύ συχνό. Το έβλεπα ακόμη κ πριν 20 χρόνια όταν πήγαινα εγώ σχολείο. Τότε που ο Άρης κυριαρχούσε στο μπάσκετ οι περισσότεροι από τους φίλους μου ήταν Αρειανοί! Η περιοχή που έμενα ήταν μεν κοντά στο Χαριλάου αλλά σχετικά ουδέτερη.

Όσο περίεργο κ αν σας ακούγεται είναι η αλήθεια. Όταν μάλιστα στα διαλείμματα παίζαμε ποδόσφαιρο  Άρης - Παοκ. Επειδή οι παοκτσήδες δε συμπληρώνανε ομάδα έπαιρναν μαζί κ τους υπόλοιπους (Ηρακλειδεις, Παναθηναίκους, Ολυμπιακούς κτλ)

Πολλοί από αυτούς τους Αρειανούς κάποια στιγμή το γύρισαν σε Παοκτσήδες! Κάποιοι μάλιστα τώρα το παίζουν κ φανατικοί... ονόματα δε λέμε. :) :)

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Φυσικά το μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό παίζει η τραγική πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια τόσο στο ποδόσφαιρο όσο κ στο μπάσκετ. Είδαμε ότι με 1-2 καλές χρονιές στην Ευρώπη πόσο ανέβηκε το πρεστίζ του συλλόγου. Αλλά δυστυχώς αυτές ήταν μόνο αναλαμπές.

Για ποιο λόγο ένα πιτσιρίκι να υποστηρίξει σήμερα τον Άρη; Για να βλέπει την ομάδα του να χάνει συνεχώς; Να την βλέπει να παλεύει να μην πέσει κατηγορία; Να διασύρεται από τον σιχαμερό συμπολίτη;

Και μη μου πείτε για Αρειανές ιδέες και άλλα τέτοια. Τα πιτσιρίκια δεν αντιλαμβάνονται τέτοια πράγματα. Θέλουν να κερδίσει η ομάδα τους κ να χαίρονται όχι κάθε Κυριακή να στεναχωριούνται κ να πηγαίνουν τη Δευτέρα στο σχολείο κ να τρώνε καζούρα.

Ευτυχώς το δικό μου πιτσιρίκι είναι ακόμη μικρό κ ελπίζω σε 3-4 χρόνια που θα καταλαβαίνει να έχουν διορθωθεί κάπως τα πράγματα στον Άρη...

Υ.Γ. Μπράβο στον Λιάγκα που όταν του λέει ο άλλος ότι είναι από Θεσσαλονίκη κ ειδικά Χαριλάου ρωτάει αν είναι Αρειανός. Το 99% των δημοσιογράφων ρωτάει αν είναι Παοκτσής. Η προπαγάνδα βλέπετε έχει πιάσει τόπο...

Υ.Γ. Καταλαβαίνετε όλοι πόσο ξύλο κ κυνήγι πρέπει να φάνε όλοι αυτοί που διοικούσαν τις ομάδες μας όλα αυτά τα χρόνια κ τις έχουν φτάσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο...



11 σχόλια:

jim είπε... 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:35 μ.μ.

Η διάρκεια των επιτυχιών και των καλών πορειών είναι αυτή που κρατά ζεστο τον κόσμο μιας ομάδας. Και επίσης, η αποσυσία της κοροϊδίας και των εσωτερικών αντιπαραθέσεων.

Για τους πιτσιρικάδες, όπως λες οι νίκες και τίτλοι της ομάδας πέρα από την γαλούχηση των γονέων.

Και φυσικά, πρεπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι εδρεύουμε σε μια πόλη που έχει κι αλλες ομάδες. Οπότε, τα πραγματα ζορίζουν κι αλλο.

Επόμένως, όταν είμαστε στα κάτω μας, πρέπει να κινούμαστε γρήγορα για να ξαναανεβαίνουμε.. Οι γρήγορες λύσεις σε όλα τα θέματα βοηθούν.

Πράγμα το οποίο σε μας δεν γίνεται... Και καταλήξαμε στην μετριότητα.

VardARIS είπε... 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:47 μ.μ.

"Ο Άρης είναι ιδέα", "υπερηφάνια", "Άρης και στα δύσκολα" είναι μερικές από τις εκφράσεις που χρησιμοποιούμε συνήθως για να αιτιολογήσουμε την επιλογή της ομάδας μας, αφού πλέον δεν έχουμε να παρουσιάσουμε κάτι άλλο, π.χ. επιτυχίες, τίτλους κλπ...

Αυτές οι εκφράσεις μπορεί να λειτουργούν για μας που είμαστε μεγαλύτεροι, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα πιτσιρίκια. Και το διαπίστωσα από τον ανιψιό μου.

Ο πατέρας του δεν ασχολείται με αθλητικά, το ίδιο και η αδελφή μου που απλά δηλώνει Άρης. Οπότε ανέλαβα εγώ να γαλουχήσω τον ανιψιό με την ιδέα του Άρη. Πλέον το παιδάκι (6 χρ.) λέει ότι είναι Άρης και Άρσεναλ (μένει Λονδίνο βλέπεις). Αλλά όταν το καλοκαίρι ήρθαμε Ελλάδα τον προσέγγισαν άλλα παιδάκια που ήταν ασπρόμαυρα και του έλεγαν ο Άρης χάνει, ο πάοκ είναι πιο ψηλά και άλλα τέτοια. Και ερχόταν και με ρωτούσε ο Αλέξης: Ο πάοκ είναι καλύτερη ομάδα? Όταν προσπάθησα να του εξηγήσω ότι εμείς δεν γίναμε Άρης για τα εύκολα, ή ότι ο Άρης είναι ιδέα κλπ, δε φάνηκε να τα καταλαβαίνει! Οπότε αναγκάστηκα να του πω, ότι μην τους ακούς, ο Άρης είναι ομαδάρα κλπ... Το καλό στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι του αποκρύπτω εύκολα πράγματα, αφού πηγαίνει σε αγγλικό σχολείο. Δε θέλω να σκέφτομαι όλους τους αρειανούς μπαμπάδες που έχουν αντίστοιχο πρόβλημα με τον γιο τους!!!

jim είπε... 13 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:13 μ.μ.

Εντάξει... Όχι ότι τα μεμέτια ειναι καμμια υπερομαδα... Για τον πεουλα ειναι κι αυτοι..

Απλά, εχουν μηχανισμους που ανανεωνουν τον κοσμο τους και στηριζουν τη ομαδα ακομα και οταν εχει αδικο...

Σ' αυτο ειναι και πρωταθλητες..

Πες του ανηψιου σου, να ξυνει τα μπαλακια του, οποτε βλεπει και ακουει για τα μεμετια...

Το θεμα ειναι εμεις να βρουμε τις λυσεις μας και μαλιστα γρηγορα. Για να φυγουμε απο την αφανεια. Μη κανουμε καμμια δεκαετια πάλι..

RedDragon είπε... 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:07 μ.μ.

Δεν παίζει ρόλο αν έχει καλή ομάδα ο συμπολίτης. Φτάνει να είναι πάνω από σένα.

Τα παιδιά αυτό κοιτάνε.

Και δε μιλάω για παιδιά Αρειανών σαν κ μας που είναι σίγουρο ότι θα γίνουν Άρης.

Ένα παιδί που ο πατέρας του δεν ασχολείται με το ποδόσφαιρο υπάρχει περίπτωση σήμερα να γίνει Άρης;

Καμία κατά τη γνώμη μου.

Ανώνυμος είπε... 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:53 μ.μ.

Ο Λιαγκας εχει Αρειανη παιδεια.
Να ναι καλα ο Πετρετζικης.
Ετσι και γω στην Αθηνα εκανα πολλους φιλοαρειανους.

Ανώνυμος είπε... 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:44 π.μ.

εγω Αθηναιος ειμαι και Αρης και εγινα οταν πεσαμε β'(2005) αλλα δεν ειναι μονο οι επιτυχειες.... (γονεις ολυμπιακους)

VardARIS είπε... 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:25 π.μ.

Πολλούς από εμάς όλες εκείνες οι δυσκολίες μας έκαναν πιο φανατικούς, άλλους όμως τους απομάκρυναν.

Είναι δεδομένο και κοινά αποδεκτό ότι για να κάνεις κόσμο χρειάζεσαι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο. Γιατί ειδάλλως θα μείνεις να έχεις λίγους και πιστούς...

RedDragon είπε... 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:33 π.μ.

Φίλε από την Αθήνα σου αξίζουν πολλά μπράβο αλλά είσαι φωτεινή εξαίρεση.

Όπως γράφω κ στο άρθρο δεν είναι μόνο η έλλειψη επιτυχιών αλλά γενικότερα η εικόνα που βγάζουμε σε έναν ουδέτερο είναι αρνητική.

Παλιότερα (πριν 15-20 χρόνια) νομίζω ότι ειδικά στην Αθήνα ο Άρης σαν ομάδα ήταν αρκετά συμπαθής, τουλάχιστον έτσι μου λέγανε γνωστοί μου.

Πλέον δε νομίζω να ισχύει αυτό...





Unknown είπε... 15 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:17 μ.μ.

Με πατερα και αδερφο ασπρομαυρους εγω βγηκα ΑΡΕΙΑΝΟΣ. Αλλα, ετυχε οταν αρχισα να ασχολουμαι αρκετ με μπαλα να ειναι η εποχη της αγωνιστικης ''αναγεννησης'' με Κοκε Καλβο κλπ στα καλα τους και τους ασπρομαυρους 7-8 θεση δε μπορουσα παρα να γινω ΑΡΕΙΑΝΟΣ. Αλλα, για ενα τωρινο πιστιρικι, ισχυει το ακριβως αντιθετο. Γι' αυτό, θα μειωνομαστε οσο παει αυτη η κατασταση.

ΤΟRΙΝΟ 78 είπε... 22 Ιουλίου 2014 στις 8:38 μ.μ.

Πώς να μήν ρωτάει ο Λιάγκας αν ειναι Αρεινός κάποιος πού μένει Χαριλάου ή τέλος πάντων οταν τού απαντάει οτι ειναι από Θεσσαλονίκη ,οταν η ιδια η γυναίκα τού Λιάγκα ειναι ΑΡΗΣ .....