Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αυτός είναι ηγέτης;;;‏

Πολλοί απο 'μας, φέτος, περιμέναμε ότι το κουπί θα το τραβήξουν, πέραν από τους νεαρούς, πιο πολύ οι 3 ξένοι και οι 5 ''έμπειροι'' Έλληνες. 

Δηλαδή οι Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Καπετάνος. Περιττό να πω πως κανένας από τους 5 μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει ούτε στο ελάχιστο από αυτά που θα περίμεναν πολλοί. 

Εγώ σήμερα θέλω να σταθώ όμως στον δεύτερο.


Προσδοκίες χωρίς λόγο

Φέτος, ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας, ορίστηκε αρχηγός έπειτα από εκλογές στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτόματα, χωρίς να αντιληφθεί κανείς, άρχισαν τα μεγάλα λόγια από Κατσαβάκη και συμπαίκτες. ''Θαυμάσια προσωπικότητα στο γήπεδο'' ο ένας, ''Εξαιρετικό παιδί'' ο άλλος και πάει λέγοντας.

Μπορεί να είναι και το καλύτερο παιδί δεν αντιλέγω. Εγώ όμως θέλω ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ. Ο Κατσαβάκης και οι δημοσιογράφοι μας έπρηζαν ότι φέτος θα είναι ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής, αρχηγός με τα όλα του, σωστό τείχος πίσω, από αυτόν θα ξεκινάει η 11αδα φέτος και τρίχες κατσαρές.

Υπήρξαν δύο στρατόπεδα. Αυτοί που επηρεάστηκαν από τα λόγια του Κατσαβάκη και των δημοσιογράφων και πίστεψαν ότι θα δουν τον Παπαζαχαρία Πικέ (κι εγώ από αυτούς ήμουν, ντρέπομαι που το λέω) και αυτοί που ήταν σίγουροι πως θα αποτύχει και δεν είχαν καμία προσδοκία.

Ποδοσφαιριστής;;;

Καταρχήν αυτός δεν είναι ποδοσφαιριστής. Όπως λέει και ο Ρεντ, με τον οποίο διαφωνούσα όταν τον έκραζε και τώρα λέω ''πόσο δίκιο είχες'', πρέπει να σταματήσει τη μπάλα. Δε γίνεται να πάει να διώξει και να του φεύγει η μπάλα κάτω από τα πόδια. Δε γίνεται να κάνει κοντρόλ και η μπάλα να φεύγει 10 μέτρα μακριά. 

Δε γίνεται να θέλει 3 δευτερόλεπτα να ξεκινήσει. Δε γίνεται να είναι 1,80 φεύγα και να μην πιάνει μια κωλοκεφαλιά. Δε γίνεται παιδιά 19 και 20 χρονών (Γιαννίτσης, Παντίδος) να τρέχουν να καλύψουν τα λάθη του.

Όλα τα παραπάνω όμως, είναι συχνά γεγονότα που ενοχλούν πολύ τον κόσμο...

3 βαθμοί χαμένοι από αυτόν

Και πάμε και στα 2 γεγονότα τα οποία αποτέλεσαν την αφορμή να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής σε όσους είχαν.

1ον: Λεβαδειακός-ΆΡΗΣ 2-1Είναι η τελευταία φάση του αγώνα. Ο ΆΡΗΣ των 5 βασικών απουσιών πραγματοποιεί αξιοπρεπή εμφάνιση και χάνει 2-1. Κόρνερ για τον ΆΡΗ. Εκτελείται, μετά από αλλεπάλληλες κόντρες φτάνει στο ιδανικό σημείο για τον Παπαζαχαρία, σκάει μπροστά του, πάει να τραβήξει σουτ... ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΧΑΝΕΙ 1 ΒΑΘΜΟ!!!

2ον: ΆΡΗΣ-Ατρόμητος 1-1Είναι στη φάση του γκολ του Ατρομήτου. Πριν κερδηθεί το κόρνερ από το οποίο προήλθε το αμφισβητούμενο γκολ, ο Παπαζαχαρίας κάνει τη βλακεία της χρονιάς, με την ενέργειά του μόνο στόπερ να μη θυμίζει, παραχωρώντας γελοίο κόρνερ. Άσχετα αν είναι επιθετικό φάουλ.

Για να μη μιλήσω σε πόσα γκολ που έχουμε φάει έχει χάσει τον προσωπικό του αντίπαλο...

Τι περιμένουμε

Την επιστροφή του Πουλίδο. Όσο κι αν ακούγεται ακραίο. Πως λέει και ο Σωτήρης, ''που 'σαι Πουλίδο φωνάζουμε. Εκεί φτάσαμε''. Αλλά, κακά τα ψέμματα, και να επιστρέψει, πάλι θα βλέπουμε χωρίς λόγο τον Παπαζαχαρία να παίζει...

6 σχόλια:

Σωτήρης είπε... 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:32 μ.μ.

Εντάξει, τα έχουμε πει.

Καλό είναι βέβαια να μην πολυκράζουμε, γιατί στο τέλος αυτοί πάλι θα παίζουν και αυτοί θα μας σώσουν (αγωνιστικά) ή θα μας καταστρέψουν.

Προσωπικά εκτός από την επιστροφή του Πουλίδο, που είναι τουλάχιστον έμπειρος (ο παπασούγκαρ έτσι όπως παίζει θυμίζει 16χρονο παιδάκι) ελπίζω πολύ και στον Ηρακλή. Σε όλα τα φιλικά ήταν ο καλύτερος παίκτης, είναι και τσαμπουκάς. Ελπίζω να μπορέσει να γυρίσει από τον τραυματισμός του σύντομα.

jim είπε... 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:47 μ.μ.

Νικ, διαφωνώ κάθετα με το άρθρο. Για το όλο σκεπτικό.

Σε μία περίοδο που είμαστε στην κυριολεξία Χ-Α-Λ-Ι-Α, προσωποποιείς και ρίχνεις ευθύνες σε έναν παίκτη. Αναφέρεις 5 ονόματα στην αρχή και μετα το συγκεκριμενοποιείς. Για μένα, είναι λάθος...

Δεν λέω ότι είναι παικταράς, αλλά όχι και να το συγκεκριμενοποιούμε. Ποιος σου είπε ότι είναι ηγετης ; ; Αυτοί που τόσα χρόνια μας έλεγαν ότι πάμε για πρωτάθλημα ; ; ; Αν ήταν ηγετης θα εφευγε στο εξωτερικό το παιδί..

Πρόβλημα υγείας είχε, πάλευε να συνέλθει, έμειμε στην ομάδα παρόλα τα οικονομικά θέματα...

Λες ότι δεν είναι ποδοσφαιριστής... Και αναφέρεις τις στιγμές με Λεβαδειακό και Ατρόμητο. Ξεχνάς, πόσες ευκαιρίες έχανε ο Κόκε και ο Χαβίτο ;;; Ξεχνάς το αυτογκολ του Γκαρσία στην Σλάβεν ;;; Τον Κέλεμεν, που όταν έβγαινε έτρεμε το φυλοκάρδι μας ;;; Να θυμίσω τον Γκρασιάν;;; Τελος πάντων..

Και πέρα από αυτά, δεν είναι μόνο αυτός στην ομάδα. Δεν φταίει ο Παπαζαχαρίας για τη κακή αμυντική λειτουργία. Οι άνθρωποι της ομάδας φταινε που άργησαν σε όλα τα επίπεδα.. Και φυσικά οι προηγούμενες διοικήσεις...

Ο Παπαζαχαρίας, είναι ένας κανονικός αμυντικός όπως τα παιδιά του Πλατανιά, του ΠΑΣ, του ΌΦΗ, του Πανιωνίου κλπ... Το ότι κάποιοι κάποιοι δημιούργησαν την εντύπωση περί ηγέτη κλπ είναι πρόβλημα δικό τους... Όχι του Παπαζαχαρία...

Σε μία περίοδο που είμαστε τελεταίοι (με άλλους τρείς, βέβαια), δεν βοηθά να προσωποποιούμε το θέμα... Κακό κάνει και όχι καλό..


Unknown είπε... 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:15 μ.μ.

Καλα κανεις και διαφωνεις Τζιμ. Υγεια ειναι κι αυτο...

Μαλλον για αλλη μια φορα με παρεξηγησες. ΔΕΝ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑ. Ειναι απο αυτους που φταινε λιγοτερο απο ολους για τη σημερινη κατασταση. Οπως αλλωστε και ολοι οι ποδοσφαιριστες.

Ακριβως αυτοι μου εκαναν (δε λεω για εμενα, για πολλους οπαδους του ΑΡΗ λεω...) πλυση εγκεφαλου για τον Παπασουγκαρ οτι θα τον δω Πικε φετος. Αυτοι που περυσι μου ελεγαν οτι θα δω πρωταθλημα, οτι θα δω τον ΑΡΗ Μπαρτσελονα, τον Τσιωλη Γκουαρντιολα και τον Καστιγιο Μεσι. Οι ιδιοι ειναι και αυτοι που μου παρουσιαζαν φετος τον Παπαζαχαρια ως ηγετη.

Το να αναφερεις τον Κοκε και τον Χαβιτο δεν εχει ουσια. Αυτοι προσφεραν πολλα στην αγωνιστικη αναγενηση του ΑΡΗ οσο κι αν δνε τους χωνευουν καποιοι. Οπως και ο Καλβο και ο Νατσο και ο Καμπορα κλπ. κλπ.

Εχω ομως μεγαλο παραπονο οτι σε περιοδο που θεωρειται εμπειρος (με τις 100 συμμετοχες στη γρια να χαμε να λεγαμε τωρα), κανονικα θα επρεπε να βοηθαει τους μικρους στο γηπεδο.

Και ξαναλεω δε ριχνω αποκλειστικα την ευθυνη στον Παπαζαχαρια, ουτε το αρθρο μου εχει σκοπο να τον αναθεματισει και να του ριξει καταρες. Απλα δεν ειμαι καθολου ευχαριστημενος με τη μεχρι τωρα παρουσια του. Θα μπορουσα να κανω κι αλλα αρθρα με θεμα τον Καπετανο, τον Βελλιδη, κλπ. Αλλα αποφασισα να ασχοληθω με τον συγκεκριμενο γιατι ειναι και ΑΡΧΗΓΟΣ.

Δεν εχω καποιο προβλημα μαζι σου που διαφωνησες ετσι; Μην παρεξηγηθω, καθε αλλο. Ισα ισα, καλο ειναι να υπαρχει συζητηση με διαφορετικες αποψεις.

jim είπε... 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:58 μ.μ.

Δεν ειναι θεμα παρεξηγησης νικ... Κοινή λογική είναι... Είμαστε σκατά.. Τώρα αν κάτσουμε να κατηγορουμε τον κάθε παίχτη, ζητω που καήκαμε. Φαίνεται τι μπορόυν και τι όχι, τα παιδιά...

Έχει και παραέχει ουσία να αναφέρω και τον Κοκε και τον Χαβιτο και τον Γκρασιαν και τον Γκαρσια και και και... Γιατί, όταν έκαναν τις γκάφες τους, τους έβλεπαν όλοι έξω και τους ζητουσαν αυτογραφα.. Και τώρα δεν τους κάνει ο Παπαζαχαρις, ο Καπετάνος και ο Παπαστεριανός...

Θα προτιμούσα, το κραξιμο και την κατακραυγη να την ετρωγαν εκεινοι παρα αυτοι παικτες. Γιατί, εκείνοι ηταν, όταν υπήρχε οικονομική ανεση (τρομαρα μας) στην ομαδα, ενω αυτοι σε κριση...

Γι αυτο, μην μου λες ότι δεν εχει ουσια που αναφερω τους κοκε και χαβιτο και τους αλλους...

Αυτο μπορουν, αυτο κάνουν... Αν ηταν θα εβγαζαν και τον ηρακλη στην ευρωπη...

Δεν χρειάζεται αν τους κατηγορούμε εναν έναν με την σειρά. Θα ηταν το τέλος, πριν καν ερθει...

Σωτήρης είπε... 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:11 μ.μ.

Η ομάδα δυστυχώς πολλές φορές αδικείται από μόνη της γιατί λόγω των συνθηκών είναι φτιαγμένη ανισοβαρώς.

Τι εννοώ με αυτό? Έχουμε π.χ. τον Γιαννιώτα από αριστερά αλλά κανένας από δεξιά. Αποτέλεσμα όλες οι ομάδες κλείνουν την μία τους πτέρυγα με αποτέλεσμα να χάνεται και ο Γιαννιώτας. Επίσης μέχρι πριν λίγο παίζαμε με τον Ψυχογιό μόνο μπακ και λύσεις ανάγκης για την άλλη πλευρά με Γιαννίτση, Ασλανίδη κλπ.

Έτσι και στην άμυνα, όλοι μας οι στόπερ είναι ίδιο σουλούπι, ψηλοί αργοί και άτεχνοι. Αυτό από μόνο του δημιουργεί ευκαιρίες για να εκμεταλλευτούν οι αντίπαλοι.

VardARIS είπε... 4 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:10 μ.μ.

Βελλίδη από τη μια συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο σου, όπως πιστεύω όλοι οι Αρειανοί που παρακολουθούν την ομάδα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι άστοχο για το λόγο ότι με αυτούς θα πορευτούμε μέχρι τέλος της χρονιάς και ό,τι γίνει.

Όπως είναι και λάθος αυτό που γίνεται με τον Καπετάνο στο γήπεδο, με το που πιάνει μπάλα τρώει κράξιμο.

Πρέπει να το πάρουμε απόφαση, δεν υπάρχουν άλλοι, αυτοί είναι, γκαφατζήδες θες να τους πεις, άχρηστους, μη αθλητές, όπως θέλεις πές τους, αλλά φοράνε τη φανέλα του Άρη και σε αυτή τη δύσκολη συγκοιρία πρέπει να τους στηρίξουμε όχι για κανέναν άλλον λόγο, παρά μόνο για το καλό της ομάδας μας.