Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εδώ μιλάμε για πόλεμο‏

Το παρακάτω άρθρο είναι δηομσιευμένο στην εφημερίδα ''Metrosport''. Μου άρεσε το θέμα του και έλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Κάπως έτσι αισθάνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον ΆΡΗ, συναντώντας επαναλαμβανόμενες τραγικές διαιτησίες, που έχουν στερήσει βαθμούς και κατ' επέκταση ψυχολογία. 



Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η διάθεση του ΆΡΗ να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, έχει ξεκινήσει υπόγειος πόλεμος, με την επο να εκφράζεται με τον μόνο... εύκολο τρόπο.

Από την έβδομη αγωνιστική και έπειτα, οι κίτρινοι δέχονται ανελεήτο σφυροκόπημα από τους διαιτητές, που -ξέχωρα από τις δικές τους κακές εμφανίσεις- δεν τους έχουν επιτρέψει να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Καλογερόπουλος, Αρετόπουλος, Μάνταλος, Δελφάκης, Σπάθας και Δασκαλόπουλος δημιουργούν έναν άτυπο κατάλογο τραγικών διαιτητισιών που έχουν φέρει τον ΆΡΗ στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων από την ΠΑΕ ΆΡΗΣ, που όμως μοιάζουν με ''φωνή βοώντος εν τη ερήμω'' αφού δεν έχουν φέρει το παραμικρό ουσιαστικό αποτέλεσμα. 

Το αποτέλεσμα είναι πως ο ΆΡΗΣ έχει στερηθεί βαθμούς που θα του προσέφεραν ηρεμία και ψυχολογία, αφού με αυτούς που του έκλεψαν (7-8 περίπου) θα μπορούσε να βρίσκεται πολύ ψηλότερα...

Παναθηναϊκός - ΆΡΗΣ 1-1

Ο Αθηναίος διαιτητής Καλογερόπουλος για ένα ημίχρονο είχε σχεδόν... άριστη δαιιτησία στο παιχνίδι, πετυχαίνοντας να μην έχει παράπονα από καμία εκ των δύο ομάδων. Σοτ δεύτερο ημίχρονο όμως, βλέποντας ότι τα πράγματα ''ζορίζουν'' και δυσκολεύουν για τους γηπεδούχους που χρειάζονταν επειγόντως τη νίκη, αποφάσισε να αλλάξει τροπάριο. 

Υπέδειξε ένα πραγματικά ανύπαρκτο πέναλτι σε ''άγγιγμα'' του Παπαζαχαρία στον Σισοκό και έδωσε την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει το προβάδισμα, ενώ παράλληλα απέβαλε και τον αρχηγό του ΆΡΗ, θεωρώντας τον τελευταίο παίκτη.

ΆΡΗΣ - Ολυμπιακός 2-2

Ο Αρετόπουλος διαιτητής προφανώς... αγχώθηκε από το γρήγορο προβάδισμα που πήρε ο ΆΡΗΣ με τέρμα του Παπαστεριανού και αποφάσισε να αναλάβει πολύ γρήγορα δράση. Υπέδειξε πέναλτι για παράβαση του Ψυχογιού που είδε μόνο αυτός, προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να ισοφαρίσουν σε 1-1.

Στη συνέχεια έκανε ότι περνούσε από το χέρι του προκειμένου ο ΆΡΗΣ να μην κερδίσει το παιχνίδι και να καταφέρει να εκνευρίσει τους παίκτες των γηπεδούχων. Οι κίτρινοι προηγήθηκαν εκ νέου με 2-1, αμέσως απέβαλε τον Ψυχoγιό και η αποστολή του ολοκληρώθηκε, αφού ο οσφπ ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2.

Λεβαδειακός - ΆΡΗΣ 2-1

Ο ΆΡΗΣ πήγε σχεδόν μισός στη Λιβαδειά για να αγωνιστεί απέναντι στην τοπική ομάδα, όμως η παθιασμένη εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του και η γρήγορη ισοφάριση στο γκολ του Λεβαδειακού έδωσαν την εντύπωση πως θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα στη Βοιωτία.

Όμως ο Μάνταλος υπέδειξε ανύπαρκτο κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-1 για τους γηπεδούχους, ενώ στο 49' απέβαλε δίχως το παραμικρό πάτημα τον Γκέσιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε φάση όπου θα μπορούσε να δώσει ακόμα και πέναλτι.

ΆΡΗΣ - Πας Γιάννενα 1-2

Ο ΆΡΗΣ ξεκίνησε το παιχνίδι με τραγικό τρόπο απέναντι στους Ηπειρώτες και πολύ γρήγορα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 ενώ θα μπορούσε να βρίσκεται και με άλλα γκολ πίσω, αφού ο Πας ανέλαβε την πλήρη πρωτοβουλία των κινήσεων στον αγωνιστικό χώρο.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, όμως, οι κίτρινοι επιχείρησαν να μπουν πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και τα κατάφεραν. Ένα λεπτό πριν πετύχουν το γκολ, ο Γιαννιώτας ανατράπηκε στην περιοχή από τον Φεγκρούς, σε μια φάση που επέσυρε πέναλτι και αποβολή, αλλά ο Δελφάκης έδειξε ''παίζετε''!

ΆΡΗΣ - Ατρόμητος 1-1

Ο Δασκαλόπουλος από την Κόρινθο έδειξε τις προθέσεις του στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, αφού έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να μην επιτρέχει στον ΆΡΗ να κερδίσει το παιχνίδι παρά το γρήγορο προβάδισμα με το γκολ του Σουνά.

Συνεχώς ανακάλυπτε φάουλ γύρω από την περιοχή του Βελλίδη, που έβαζαν τους κίτρινους μέσα στην περιοχή τους, όμως το επιστέγασμα της διαιτησίας του ήρθε στο 89'. Ο ρέφερι δεν είδε πρώτα το σπρώξιμο του Φυτανίδη στον Κανούλα που έβγαλε εκτός φάσης τον Βελλίδη, ενώ στη συνέχεια δεν είδε ούτε το ξεκάθαρο χέρι του Σκόνδρα, που του έδωσε πλεονέκτημα στη μπάλα και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης.


Υ.Γ. Αναφέρεται και η 4αρα στην Κομοτηνή, αλλά εκεί δεν υπήρξε αλλοίωση.

Υ.Γ.2 Προσωπική άποψη είναι ότι σίγουρα δε φταίνε αποκλειστικά οι διαιτητές, αλλά δε γίνεται σε κάθε ματς να σε κόβουν βαθμούς με το ''έτσι θέλω''.



0 σχόλια: