Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΌΦΗ - ΆΡΗΣ 2-0 Ήττα με πολύ κακή εμφάνιση

Με ήττα 2-0, θα επιστρέψει η ομάδα μας από το Ηράκλειο. Το χειρότερο απ’ όλα δεν ήταν η ήττα. Άλλωστε, ένας αγώνας μπορεί να χαθεί με διάφορους τρόπους. Το χειρότερο απ’ όλα, λοιπόν, ήταν ότι η ομάδα μας, πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση. Θα έλεγα, μία από τις χειρότερες εμφανίσεις των τελευταίων χρόνων και ίσως την χειρότερη φετινή. Πραγματικά, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα η ομάδα φαινόταν να μην μπορεί να διαχειριστεί το παιχνίδι…

Σε άλλα σημεία του αγώνα, έδειξε ότι θέλει αλλά δεν μπορεί. Ο βαθμός της ισοπαλίας, που λέγαμε προχθές, ότι θα ήταν βολικός και καλός, αποτέλεσε ουτοπία. Και αν λάβουμε υπόψη μας, ότι και ο ΌΦΗ, δεν ήταν κάτι εξαιρετικό αλλά μια απλά μέτρια ομάδα, τότε τα πράγματα μπερδεύονται ακόμη περισσότερο.
Καταρχήν, είδαμε και σήμερα πως κάποιοι παίκτες έχουν παρατεταμένο ντεφορμάρισμα. Το πρώτο γκολ που δεχόμαστε, δεν το δέχεται τερματοφύλακας που στοχεύει σε κλήση στην Εθνική. Ο Μάρκος, είναι πεσμένος σε γενικές γραμμές φέτος. Μια λύση είναι να μείνει 2-3 ματς στον πάγκο και να επανέλθει μετά.

Επίσης, για ακόμη μία φορά φάνηκε η απειρία μας και η αφέλεια μας. Άντε… Η απειρία δεν δουλεύεται. Ξεπερνιέται με τον καιρό… Σταδιακά… Η αφέλεια όμως ; ; ; Επανειλημμένως, έχουμε πει (όχι μόνο εγώ, αλλά πολλοί συνοπαδοί μας), ότι η ομάδα πρέπει να «τρώει σίδερα», αμυντικά.

Είμαστε αφελείς, γιατί αν και εφόσον δουλεύαμε από το καλοκαίρι την αμυντική μας λειτουργία, θωρακίζαμε την άμυνα μας, δεν θα χάναμε ούτε από τον ΟΦΗ, ούτε από τον ΠΑΣ, θα κερδίζαμε τον Ατρόμητο και τον Αστέρα. Θα είχαμε τουλάχιστον έξι πόντους παραπάνω..

Με τα αν και τα εφόσον όμως, δεν γίνεται τίποτα. Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να τα βλέπουμε εμείς και να μην τα βλέπουν αυτοί που πρέπει… Δεν στοχεύω στον προπονητή βέβαια (τρομάρα μας… Τόσους αλλάξαμε.. Φτάνει πια). Γενικά στο στήσιμο της ομάδας, στην διαχείρισή της γενικότερα. Ένα γενικό συμπέρασμα αποτελεί αυτή η διατύπωση.

Για την απειρία τα έχουμε πει. Καλά και χρυσά τα παλικαράκια μας, αλλά έπρεπε να πλαισιωθούν από έμπειρους παίκτες. Αναμενόμενη ήταν αυτή η εικόνα. Υπάρχει, ένας Πουλίδο στην άμυνα. Αλλά δεν υπάρχει ένας Πουλίδο στον άξονα ή στις πτέρυγες. Πουλίδο και Αγκάνθο κάνουν την διαφορά. Όποτε παίζουν, οι άνθρωποι κιόλας, γιατί είναι και τραυματίες, συχνά…

Θα μου πείτε, δεν γινόταν κάτι άλλο. Αυτό μπορούσαμε. Ναι. Εδώ, όμως η ομάδα έχει θέμα. Έπαιζε με τον ΌΦΗ, μια ομάδα που είναι απλά μέτρια και δεν μπορούσαμε να αλλάξουμε πάνω από δύο μπαλιές. Δεν μπορούσαμε να περάσουμε το κέντρο. Εικόνα ΆΡΗ, ήταν αυτή ; ; ;

Δεν έχω απαιτήσεις…Και μάλιστα έχω κοντραριστεί με τους συναδέλφους στο μπλοκ μας, εδώ επειδή είναι περισσότερο «σκληροί» ας πούμε, με τους παίκτες. Αλλά αυτή η εικόνα είναι άνω ποταμών πραγματικά. Χ-Α-Λ-Ι-Α με κεφαλαία γράμματα.

Όλοι οι άνθρωποι της ομάδας, πρέπει να σπεύσουν τις εξελίξεις με την ενημερότητα. Η ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον δύο προσθήκες. Μέχρι και ο Αλκαράθ, χαμένα τα είχε στις δηλώσεις του. Και μ’ αυτά και μ’ αυτά διαμορφώνεται πολύ ‘άσχημο κλίμα.

Δηλαδή, τι θα γίνει αν δεν κερδίσουμε την ΑΕΚ ; ; ; Που εδώ που τα λέμε είναι για όλα το ματς. ΠΡΟΣΟΧΗ και ΒΙΑΣΥΝΗ.

Μπράβο στον Πουλίδο που αγωνίστηκε όσο μπορούσε και μάλιστα με ένεση. Είναι μακράν ο πιο έμπειρος παίκτης μας. Δυστυχώς, όμως δεν αρκεί…

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 13 Ιανουαρίου 2013 στις 9:46 μ.μ.

Πρέπει να πάρουμε τα ματς με ΑΕΚ και Κέρκυρα. Τέλος.

jim είπε... 13 Ιανουαρίου 2013 στις 9:49 μ.μ.

Πολύ χλωμό το βλέπω κάνθαρε. Εύχομαι να διαψευστώ...

Ανώνυμος είπε... 14 Ιανουαρίου 2013 στις 10:24 π.μ.

Τελικος με την αεκ...μονοδρομος η νικη.νομιζω ο προπονητης πρεπει να καταλαβει οτι το 4-4-2 δεν ταιριαζει στην ομαδα ! οικονομοπουλος και κοελιο απλα δεν υπηρχαν στο κεντρο χθες! χρειαζομαστε συστημα με 3 χαφ η καλυτερα συστημα με 3 κεντρικους αμυντικους...δεν μου αρεσει που το λεω,αλλα δεν υπαρχουν περιθωρια για αλλες απωλειες βαθμων και πρεπει να κυνηγησουμε την ισοπαλια εστω στα εκτος εδρας ματς...ισως με 3 αμυντικους να βελτιωθουμε ανασταλτικα.

Unknown είπε... 14 Ιανουαρίου 2013 στις 10:43 π.μ.

Το ενδεχομενο του 3-5-2 το ειχαμε συζητησει με τον Jim παλαιοτερα, στην αρχη της χρονιας. Ισως στα εκτος εδρας να ηταν ενα καλο συστημα ωστε να κλεβουμε βαθμους γιατι διπλο η στην Κερκυρα η πουθενα.

Πουλιδο-Παντιδος-Γιαννιτσης πισω, Κοελιο-Παπαστεριανος-Οικονομοπουλος στα χαφ, δεξια ο Καζνα, αριστερα ο Ψυχογιος η ο Σουνας αναλογα με τον αντιπαλο και φορ ο Γιαννιωτας με τον Αγκανθο. Σε εδρες οπως η Βεροια η τα Χανια η οπως χθες το Ηρακλειο τον βαθμο τον εχεις.

Σορρυ για την καπως ακυρη τοποθετηση μου, αλλα το ματς δεν το ειδα οποτε δν μπορω να εχω αποψη.

jim είπε... 14 Ιανουαρίου 2013 στις 2:05 μ.μ.

Φίλε ανώνυμε (αν θέλεις γράψε ένα ονομα-παρατσούκλι να μην σε λέω ανώνυμο) δεν έχεις άδικο. Προσωπικά, φωνάζω από το καλοκαίρι ότι η ομάδα έπρεπε να να είναι δομημένη έτσι ώστε να η άμυνα της να είναι γρανίτης..

Και γω σκεφτόμουν αυτό που λες για τρείς αμυντικούς (το κάνουν οι περισσότερες Ιταλίδες αυτό). Το ειχαμε συζητησει και με κάτι φιλους εδώ. Αλλά και πάλι θα εκτεθούμε από την απειρία και την αφέλεια μας...

Το γράφει και Ο νικ στο 4ο σχόλιο.
Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στον ΆΡΗ ξέρουν μόνο να αλλάζουν προπονητές σαν τα πουκάμισα και παίκτες σαν κάλτσες...

Ποιος μας υπολογίζει... Στα αποτέτοια τους, μας γράφουν. Ούτε που μας σέβονται. Αν μας σεβόταν δεν θα γινόταν όλα αυτά που έγιναν.

Τα πάντα στηρίζονται στην αγνή (αν υπάρχει πλέον) αγάπη του κόσμου...