Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Εδώ υπάρχει προοπτική


Καλησπέρα σε όλους. Αφορμή γι' αυτό το άρθρο είναι μια συζήτηση που είχαμε με δύο φανατικούς αναγνώστες του μπλογκ, τον Υπολοχαγό και τον Arisleme, καθώς και ένα καινούργιο μέλος, τον london3, δίπλα, στο χώρο του τσατ, την Κυριακή το απόγευμα.

Εκεί που είπαμε ότι είπαμε -η κουβέντα ήταν μπασκετική κυρίως-, καταλήξαμε ότι στο άθλημα που έφερε τον ΆΡΗ στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια ελίτ, υπάρχει προοπτική σε κάποια χρόνια, να επανέλθει και πάλι, έτοιμο να μας χαρίσει όμορφες στιγμές.



Αυτό, εξαρτάται και από την πορεία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Αν πέσει (φάε τη γλώσσα σου, βρωμογρουσούζαρε), ο πολύς ΑΡΕΙΑΝΟΣ κόσμος θα στραφεί στο μπάσκετ, βρίσκοντας ουσιαστικά μία ''διέξοδο''.

Βέβαια, οι επιτυχίες του μπάσκετ θα μπορούσαν να συνδυαστούν παράλληλα με αυτές του ποδοσφαίρου. Ποιος δεν θα ήθελε να δει μέσα σε μια χρονιά: στο ποδόσφαιρο, 3η θέση, τελικός κυπέλλου, 32 του Γιουρόπα, και στο μπάσκετ, 3η θέση (άρα 1η), ημιτελικοί κυπέλλου (άρα τελικός), και καλή πορεία στην... Ευρωλίγκα!

Για το ποδόσφαιρο θα σχοληθώ αύριο. Σήμερα την τιμητική του έχει το μπασκετάκι.

Αυτά, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν θα γίνουν του χρόνου ή του παραχρόνου. Για τις παράλληλες επιτυχίες μιλάω. Αν συμβεί, θα συμβεί σε καμιά 5ετία. Όλα αυτά όμως είναι υποθετικά πρέπει να βρεθούν λύσεις παντού. Σε όλα τα επίπεδα. Για το μπάσκετ, πάντα, λέω. Δείτε, πώς βλέπω εγώ τα πράγματα:

  • Αγωνιστικά: Διατηρείς τους 3-4 MVP από τη φετινή χρονιά (Ασημακόπουλος, Πελεκάνος, Χαρίσης, Πάσαλιτς, άντε και Βεργίνης), κρατάς ή ανρβάζεις 5-6 ταλεντάρες (Μποχωρίδης, Βεζένκοφ, Μούρτος, Τσακαλέρης, Γερομιχαλός Π. και Ν.), και αγοράζεις 2-3 ποιοτικούς ξένους (Αμερικάνους) που θα σε ανεβάσουν επίπεδο. Και σταδιακά, με έξυπνες κινήσεις κάθε χρόνο και περιορισμένες, σε 3 χρόνια θα έχεις ένα εξαιρετικό ρόστερ.
  • Προπονητής: Υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τον Αγγέλου. Εγώ είμαι άσχετος από μπάσκετ, άρα εμπστεύομαι τους γνώστες απο εδώ, δηλαδή τον Υπολοχαγό, τον Arisleme και τον RedDragon. Αυτό που συμπεραίνω είναι: Ή αυτός, ή αν μπορούμε Σφαιρόπουλος, απο το καλοκαίρι. Άρα, κι εγώ αυτό προτείνω. Όποιος κι αν είναι, να μείνει για 5-6 χρονάκια.
  • Διοικητικά: Η υπαγωγή στο 99 εδώ είναι σε πολύ πολύ καλύτερο δρόμο από ότι στο ποδόσφαιρο.  Να καταφέρουμε ένα μερικό κούρεμα των χρεών, και επιτέλους να αποκτήσουμε μία αιρετή διοίκηση, που να συνδυάζει 2-3 γνώστες του αθλήματος, 2-3 γνώστες νομκών-οικονομικών θεμάτων και 1-2 με παρασκηνιακή δύναμη. Αλλά, όλα θέλουν χρόνο.



Αντί επιλόγου

Αυτό το άρθρο, δεν έχει σκοπό να ταϊσει με ψεύτικες προσδοκίες τον λαό του ΆΡΗ. Εκφράζει την άποψή του για ένα καλύτερο μέλλον στο μπασκετικό τμήμα του μεγαλύτερου συλλόγου της Β. Ελλάδας.

Ευχαριστώ που το διαβάσατε, και περιμένω τις δικές σας προτάσεις για το μέλλον του ARIS BC!!!

35 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 3:58 μ.μ.

Καταρχας πρεπει να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο...Δεν είναι λογική για να επανέλθει ο κόσμος στο ΠΑΛΕ να πρέπει να πέσει το ποδόσφαιρο!! Έλεος..ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ! Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ! Ο Απόλλωνας εχει μ.ο 4χιλ. κόσμο ανά αγώνα και εσύ μαζεύεις κούτσα-κούτσα 2-2.500...

Θα πω πάλι 4-5 πραγματάκια που είπα και την Κυριακή στο τσατ..

1. Από την στιγμή που δεν υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ αγωνιστικός στόχος θα προτιμούσα να συνεχίσει ο Αγγέλου (μιας που έχει και χαμηλό κασέ) μιας που αυτός ήταν που έδωσε την ευκαιρία στους μιρκούς να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους...Στο κάτω-κάτω με συνεχείς αλλαγές προπονητών δεν κερδίζεις κάτι.

2. Στις ακαδημίες μας στο μπάσκετ γίνεται ΦΟΒΕΡΗ δουλειά...Τόσο στο εφηβικό όσο και στο παιδικό...Το θέμα είναι τα παιδιά αυτά να τα δούμε με την αντρική ομάδα (όχι σαν τους Καραδολάμη...και Χρυσικόπουλο). Εγώ προσωπικά ξεχωρίζω από τους εφήβους..τα αδέρφια Γερομιχαλό , τον Ψευτογκά και τον Καρανώτα...Υπάρχουν και άλλα παιδιά όπως ο Φλιώνης π.χ αλλά εντάξει..15χρονών είναι...έχουν το μέλλον μπορστά τους ενώ οι προαναφερθέντες είναι 19! Ελπίζω σε 2 μήνες στα άρθρα να αναλύω-ουμε τις ικανότητες κάθε παιδιού και όχι τον κάθε αμερικανό από το κολλέγιο..

3. Ξένοι καλοί υπάρχουν! Δεν χρειάζεται να πηγαίνουμε σε λύσεις όπως είπα κολλεγιόπαιδων που συνήθως δεν πιάνουν...Είδαμε τον Κόλιμον (έφυγε από τον Ρέθυμνο)..τον Οριόν (τώρα βρήκε ομάδα) και τον Σάιμον(που δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα στην Λιθουανία..)

Υπάρχουν κάποιοι αμερικάνοι που μπορούν να κάνουν την διαφορά και το κασέ τους είναι κοντά στα 50χιλ..

Κόλεμαν, Μακολουμ, Παλμερ, Γκραντ, Στογκλιν... και πολλοί ακόμη (εντάξει όλοι έχουν τα μεινεκτήματα τους αλλά είναι ποιοτικοί παίκτες που μας λείπουν φέτος.) ...Ενταξει δεν μπορείς να τους πάρεις όλους γιατί δεν είναι τζάμπα..αλλά π.χ περιπτώσεις τύπου Κόλεμαν πρέπει να τις κυνηγήσεις..

Ακόμα υπάρχουν και λύσεις από την Ελλάδα με πιτσιρίκια..
Κανονίδης, Λαρεντζάκης...μέχρι και την πολύ δύσκολη του Θ.Αντετοκούμπο(που άμα τον πάρουμε-λέμε τώρα..κουβέντα να γίνεται- φαντάζεστε Μπόχω, Βεζένκοφ, Γερομιχαλό, Αντετοκούμπο...???)

4.Όπως είπα και στην αρχή Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ..ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!! ΠΑΕΙ Η ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΙΔΗ... Με τον κόσμο μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα..αλλά όσο ο κόσμος δεν βάζει "πλάτη" τότε το μπασκετ θα συνεχίσει για πολλά χρόνια να είναι ΜΠΑΣΚΕΤΑΚΙ...

5. Δεν ξέρω τι γίνεται με τον σχεδιασμό..Αλλά ο σχεδιασμός των τελευτών χρόνων ΕΙΝΑΙ Κ-Α-Κ-Ι-Σ-Τ-Ο-Σ...Βλέπεις τον Καραποστόλου να παίρνει 30χιλ..και τον Χάτσερ (του Πάοκ) 25!! Βλέπεις τον Τσαιρέλη και τον Κασελάκη να παίρνουν συνολικά μαζί όσα παίρνει ο Χαρίσης!! Και πολλά άλλα...ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ!

Είμαι σίγουρος πως σας ζάλισα οπότε σταματώ εδώ...

* Νίκο τα αδέρφια Γερομιχαλός (είναι ο Πέτρος φυσικά και ο άλλος Δημήτρης όχι Νίκος)

* Στο ποδόσφαιρο το δώρο της Ξάνθης ήταν τεράστιο..Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε..

* Έχω ακούσει φανατικούς οπαδούς κ.λ.π αλλά φανατικούς αναγνώστες πρώτη φορά ακούω..

* Τα γενέθλια μας τα γιορτάζουμε φέτος με ΓΕΜΑΤΟ ΠΑΛΕ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΓΑΒΡΟ!

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

Ανώνυμος είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 4:14 μ.μ.

APO TIS KALITERES ANALISIS POY EXO DIAVASEI.!!!!
SYMFONO SE OLA YPOLOXAGE..

I EKTI THESI THA MAS DOSEI LEFTA AFOY PERYSI VGIKAME EVDOMOI SYN TA LEFTA APO TOYS BOZO KAI VEZE KLEINOYME POLLES TRIPES..

MARAUDER-SYPER-3

Σωτήρης είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 4:24 μ.μ.

"Αγωνιστικά: Διατηρείς τους 3-4 MVP από τη φετινή χρονιά (Ασημακόπουλος, Πελεκάνος, Χαρίσης, Πάσαλιτς, άντε και Βεργίνης), κρατάς ή ανρβάζεις 5-6 ταλεντάρες (Μποχωρίδης, Βεζένκοφ, Μούρτος, Τσακαλέρης, Γερομιχαλός Π. και Ν.), και αγοράζεις 2-3 ποιοτικούς ξένους (Αμερικάνους) που θα σε ανεβάσουν επίπεδο. Και σταδιακά, με έξυπνες κινήσεις κάθε χρόνο και περιορισμένες, σε 3 χρόνια θα έχεις ένα εξαιρετικό ρόστερ."

@Nick,
o Βεργίνης δεν έχει καμμιά θέση σε ομάδα με ξένους, έχει αποδείξει ότι είναι μέτριος παίκτης και δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν παίζει πολύ χρόνο.
Ο Χαρίσης δεν χρειάζεται του χρόνου, εφόσον έχει ο Σαρικόπολους άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο και ο άλλος ψηλός πρέπει να είναι αθλητικός (ξένος), δεν χωράει ο Χαρίσης. Ο Ασημακόπουλος εφόσον μπορεί να συνεχίσει φυσικά είναι πολύτιμος ενώ ο Πελεκάνος όσο καλός και να είναι για τα χρήματα που παίρνει δεν θα χωράει σε ομάδα που φτιάχνετε με ξένους από την αρχή. Όσο για Μούρτο και Τσακαλέρη, μόνο σαν συμπληρώματα της 12αδας μπορούν να χρησιμοποιηθούν βάση των πεπραγμένων τους την φετινή χρονιά.

@υπολοχαγός
στις ακαδημίες όσο φοβερή δουλειά και να γίνεται δεν έχει κανένα νόημα αν αυτοί οι παίκτες δεν παίζουν στο ανδρικό. Είδαμε τα κατορθώματα των περίφημων πρωταθλητριών ομάδων Κ17 και Κ20 στο ποδόσφαιρο. Το χάσμα του εφηβικού με την Α1 είναι τεράστιο. Επίσης πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι παίκτες στα 19 τους χρόνια θα έπρεπε να είναι βασικά στελέχη του rotation μιας ομάδας εφόσον θεωρούνται τόσο μεγάλα ταλέντα, όπως ο Λ. Μποχωρίδης ας πούμε. Οι παίκτες αυτοί πρέπει να έχουν επαφή με την ανδρική ομάδα από τα 16-17 τους χρόνια και στα 18-19 να παίζουν έχοντας ρόλο στην ομάδα, ότι γίνεται φέτος με τον Βεζένκοφ δηλαδή.
Για τα παιδιά που γράφεις από τις ακαδημίες, χωρίς να τους έχω δει και χωρίς να μπορώ να εκφράσω άποψη για το ταλέντο τους, θα πω ότι όπως βλέπουμε και σε ομάδες που πραγματικά καλλιεργούν τις ακαδημίες τους (Παρτιζάν π.χ.) είναι ζήτημα να βγάζουν ένα πολύ καλό παίκτη κάθε 2-3 χρόνια, άρα και σε μας αν βγεί ένας από τα παιδιά αυτά θα είναι πολύ ικανοποιητικό.
Τελειώνοντας, επειδή πιθανότατα το πρόβλημα με την Fiba δεν θα λυθεί ούτε του χρόνου, η πορεία της ομάδας και οι στόχοι της θα κριθούν από την πορεία των οικονομικών πρωτίστως. Δυστυχώς όσο και να το θέλουμε οι παίκτες που κάνουν καλή χρονιά φέτος στην Α1 τον Μάιο και τον Ιούνιο θα ζητάνε από 80-100χιλ το χρόνο ο καθένας, ποσά απλησίαστα για εμάς. Άρα πάλι θα πρέπει να περιμένουμε τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο ώστε να κάνουμε κάποιες κινήσεις εντός των οικονομικών μας δυνατοτήτων.

Ανώνυμος είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 5:27 μ.μ.

Τον Βεργίνη μέτριο παίχτη τον έκανε ο Παναθηναικος (κυρίως) και ο τραυματισμός του..

Σωτήρη φυσικά και είναι το ζητούμενο να παίζουν με την αντιρική ομάδα...Μη μου λες για την Παρτιζάν γιατι εμείς έχουμε βγάλει Παπανικολάου, Χρυσικόπουλο (άλλο που δεν έχει λόγω των τραυματισμών την ανάλογη εξέλιξη), Βεζένκοφ, Μπόχω και συνεχίζεται..

Το θεωρώ λίγο υπερβολικό με μία καλή χρονιά να ζητήσεις τόσα πολλά...Π.χ ο Πετγουει(αυτον δεν τον εβαλα καν στους υποψηφιους επειδη θα εχει μεγαλο κασε με 2 καλες χρονιες-η μια καλυτερη της αλλης- ανανεωσε στο Ρεθυμνο σχεδον με τα ιδια λεφτα χωρις να εχει και πολλές προτάσεις...

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

Unknown είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 6:13 μ.μ.

@Υπολοχαγέ

Εννοειται οτι ο κοσμος πρεπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να ξανγυρισει το Παλε. Δε νοειται αυτη η εικονα για την ομαδα που εφερε το μπασκετ στη χωρα.

1. Αρα, σκεφτομαστε τον νεο ΑΡΗ των επιτυχιων με τον Αγγελου στον παγκο; Δεν ξερω, υπαρχει πολλη αμφισβητηση.

2. Απο οτι καταλαβαινω απο τα λεγομενα σου, μπορει αυτη η φουρνια παικτων να ειναι ο κορμος για τα επομενα χρονια.

3. Ισως οπως λες να μην πετυχαινουν ολοι οι ξενοι, αλλα περυσι θυμασαι πως πετυχαμε μια χαρα Κερους-Τζειμς-Μαλντροου κλπ. Θα ηταν βεβαια προτιμοτερο η επιλογη να γινει απο την εγχωρια αγορα, που απο οτι ξερω ειναι πλουσια.

4. Χωρις τη στηριξη του κοσμου ΤΙΠΟΤΑ απο τα παραπανω δεν προκειται να συμβει και ειναι ανουσια η συζητηση. Η στηριξη ειναι Α-Υ-Τ-Ο-Ν-Ο-Η-Τ-Η.

5. Φετος (θελω να) πιστευω οτι ο κακος σχεδιασμος εγινε λογω απειριας και λογω πολλων οικονομικων προβληματων, οπως και στο ποδοσφαιρο.

*Ναι σωστα, παντως θυμομουν οτι ειναι αδερφια εε; :)

*Για τη μπαλα θα τα πουμε αυριο

*Χαχαχαχαχαχα

*Το θεμα ειναι να μην γιορτασουμε του χρονου τα 100α γενεθλια μας στη Β εθνικη...



@Marauder

Ο Υπολοχαγος (προφανως εννοεις τη δικια του αναλυση) ξερει παρα πολλα απο μπασκετ και μας βοηθαει εδω περα ειμαστε τυχεροι που τον εχουμε.


@Σωτηρη

Ο Βεργινης εχει παρει ευθυνες στις πλατες του που δεν μπορει να τις σηκωσει σε καμια περιπτωση. Ειναι απλα ενας καλος παικτης, ηγετης δεν γινεται.
Ο Σαρικο δε μαρεσει.
Ο Πελεκανος για φετος ειναι πολυτελεια και πιστευω πως σε μια ομαδα με 3-4 ξενους θα ειναι και παλι στους top-5.
Ο Μουρτος ειναι ταλενταρα (αν και ειναι 22-23, η ηλικια στην Ελλαδα αυτη θεωρειται ταλεντο...).
Ο Τσακαλερης συμφωνω, αλλα οπως και να 'χει αξιζει μια θεση στο ροστερ.


Ευχαριστω για τα σχολια σας.

jim είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 6:31 μ.μ.

Τα 5-6 χρόνια που λέτε είναι πάρα πολλά. Μιλάμε για μπάσκετ. Όχι για ποδόσφαιρο. Στο μπάσκετ, χτίζεις ομάδα πολύ πιο εύκολα απ' ότι στο ποδόσφαιρο. Παράδειγμα, με μπάτζετ 1,5 Εκ Ευρω κάνεις παπάδες... Ένας παίκτης είναι ικανός να κάνει την διαφορά..

Το μπάσκετ, ότι ήταν να δώσει το έδωσε. Λαό δεν κάνεις από το μπάσκετ εδώ και χρόνια. Παράδειγμα, τα τελευταία 12 χρόνια κάθε χρόνο πρωτάθλημα παίρνει ο ΠΑΟ και στο ποδόσφαιρο ο ΟΣΦΠ. Τα περισσότερα παιδάκια ΟΣΦΠ έγιναν και όχι ΠΑΟ.

Ακόμα και τώρα.. Αν κάνουμε στο μπάσκετ ομάδα επίπεδου πρωταθλητισμού και στο ποδόσφαιρο παλεύουμε καθε χρονο για τη παραμονή μας, πιστεύετε θα κάνουμε λαό ; ; ; Πόσο μάλλον αν οι άλλες (κυριως η μία) ομάδες της πόλης βγαινουν στο 2-3 στο ποδόσφαιρο...;;;

Από κει και πέρα, αν θέλετε την γνώμη μου γιατί πέρα από ποδοσφαιρόφιλος είμαι και μπασκετόφιλος, αυτή η ομάδα είναι για λύπηση. Σε έναν μεγάλο ΆΡΗ (όπως εγώ τον έμαθα από μικρός) κανείς από αυτούς τους παίκτες (με εξαίρεση τον Μποχωρίδη και αυτός ως ταλέντο με προοπτικές) δεν έχει θέση στον ΆΡΗ... Μόνο στην κερκίδα να βλέπουν...

Το να βλέπω παίκτες να μην μπορούν να πηδηξουν για ριμπάουντ ή να μην κάνουν τα στοιχειώδη στα αμυντικά συστήματα ή να κάνουν πατατιές στην επίθεση και προπονητές να διασύρονται σε επίπεδο τακτικής, συγνώμη αλλά δεν θα πάρω...

Έμαθα τον μπασκετικό ΆΡΗ ως έναν Τ-Ι-Τ-Α-Ν-Α του ελληνικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, έκλαψα από χαρά, από περηφάνεια. Αυτό εδώ το πράγμα που βλέπω και το ονομάζουν κάποιοι ομάδα, δεν μου κάνει...

Και πέρα από όλα αυτά... Το απωθημένο του κόσμου και κυρίως των παλιών είναι η κούπα η φαρδιά (αν με πιάνεται)...

Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες για τους νέους...

Unknown είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 6:40 μ.μ.

Jim, εμεις οι κατω των 22-23, εχουμε ενα δικαιωμα να ελπιζουμε σε ενα καλο μελλον. Δε λεω να χτισουμε αυτοκρατορια.

jim είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 6:50 μ.μ.

Να ελπίζετε... Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία... Πιθανότατα, με την ελπίδα θα μείνετε και σεις...

jim είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 7:17 μ.μ.

Νικ, καλά κάνεις - κάνετε που πιστεύεις/πιστεύετε σε ένα καλύτερο μπασκετικό αύριο. Αυτό είναι άλλωστε το κυρίαρχο στοιχείο των νέων γεννιών. Η πίστη για αλλαγή παντού.

Μέχρι τα 25-26 μου περίπου, ήμουν και γω σαν εσάς. Μετά, κατάλαβα ότι δεν τραβάει... Και άφησα και ευχές, άφησα και ελπίδες...

Ανώνυμος είπε... 19 Μαρτίου 2013 στις 7:20 μ.μ.

@vellidis

Νίκο άμα στο μέλλον αναβαθμιστούν οι στόχοι τότε αλλάζουμε προπονητή...Προς το παρόν δεν καταλαβαίνω γιατί να αλλάξουμε..

Σίγουρα πρέπει και μπορούν να γίνουν οι μικροί

Ο Τζειμς δεν ΗΤΑΝ κολλεγιοπαιδο...Και εγω περιμενα οτι θα κανει παπαδες καθως ειχε 15 π. μ.ο στην πρωταθλητρια Βουλγαριας..
Ο Μουλντρο μονο για τα ριμπαουντ ηταν ενω ο Κερους εκανε ενα καλο παιχνιδι και μετα χανοταν...

ο Σαρικοπουλος εχει συμβολαιο ως το 14'

Ο Μουρτος ενταξει...Οχι και ταλενταρα..Αμυντικα ειναι παρα πολυ καλος και τον χρειαζομαστε αλλα δεν εχει μαθει ακομα να σουταρει το παιδι..

@Jim

Σίγουρα στο μπάσκετ με λίγα λεφτά μπορείς να φτιάξεις μία πάρα πολύ καλή ομάδα..

Παντως ενταξει εμεις οι νεοι δεν ζηταμε και πολλα..να ξαναδουμε τον ΑΡΗ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ!! ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΡΚΕΙ..

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 12:17 π.μ.

nai me ton ipoloxago...

paidia kante pio sixna artra gia ton ari mas sto basket!!!! exoyne mgalo endiaferon kai ayta mas aresoyn perissotero psistvo!

marauder-3

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 4:54 π.μ.

Παιδιά πολύ ωραίο άρθρο και πολύ ωραια κουβέντα!

Ο πρώτος άνθρωπος που γνώρισα στη δουλειά στο Λονδίνο ήταν ένας Ισραηλινός.

Μόλις άκουσε "Greek", αμέσως με ρώτησε μήπως είμαι Αρειανός. Ούτε για γαύρο, ούτε για βάζελο. Αυτός φανατικός της Maccabi, με ρωτούσε επί 2 ώρες για τον ΑΡΗ μας στο μπάσκετ, το λέω και ανατριχιάζω, να είστε καλά παιδιά!

ARIS-UK

ΥΓ, Για τους φίλους που ρώτησαν, Χάγη ήμουν το ΣΚ ταξίδι αστραπή, αλλά φάγαμε το 2ο στα Γιάννενα, χάθηκε και η σύνδεση, και δεν πρόλαβα να απαντήσω. Ευχαριστώ που ρωτήσατε, καλό ξημέρωμα σε όλους!

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 2:18 μ.μ.

@marauder, θα προσπαθουμε οσο μπορουμε και οσο μας το επιτρεπουν οι καταστασεις στο ποδοσφαιρο.

@ARIS-UK, σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια καταρχην. Οντως, αυτο που μας λες για τον Ισραηλινο εξαιρετικο. Αποδεικνυει το οτι ειμαστε στην ελιτ της Ευρωπης.

Χαγη, εε; Την εχω ακουστα και απο τις εικονες που βλεπω πρεπει να ναι πανεμορφη. Τυχερε...

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 3:25 μ.μ.

Συμφωνω σε όλα με αυτα που λεει ο Υπολοχαγός!! Πολύ καλή ανάλυση του φίλου

Ακόμα συμφωνώ με τον Σωτο ότι Βεργίνης είναι ένας μέτριος παίκτης καθώς και ο Τσακαλέρης..

Παιδια ας βρειτε/ας γραφει καπιος αποκλειστικα(η για να μην υπερβαλλλω συχνα για το για το μπασκετακι)...Οπως ειπε παραπανω ο Φίλος εμάς τους Αρειανούς μας κάνει μεγαλύτερη όρεξη να διαβάζουμε για μπάσκετ παρα για ποδοσφαιρο

ΧΑΒΙΤΟ

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 3:47 μ.μ.

Χαβίτο, επειδή είσαι παλαιότερο μέλος του μπλογκ, θυμάσαι ότι ο Red παλαιότερα έγραφε πολλά άρθρα για το μπάσκετ. Βέβαια, τώρα είναι πατέρας, και έχει υποχρεώσεις πολλές, αλλά κι αυτός, αλλά κι εγώ κι ο Τζιμ θα γράφουμε όσο μπορούμε διότι οι καταστάσεις στο ποδόσφαιρο δεν μας το επιτρέπουν... Από τη νέα σεζόν ίσως να αφιερώνουμε περισσότερα άρθρα.

Βέβαια, αν κάποιος φίλος-αναγνώστης, θέλει να πει τη γνώμη του για το μπάσκετ και τη θεωρεί μεγάλη για σχόλιο, όπως ο Υπολοχαγός παραπάνω, μπορεί να μας τη στείλει σε μαιλ, κάτι που το έχουμε επαναλάβει διαρκώς.

Χαίρομαι που επιτέλους είσαι και πάλι ενεργό μέλος του μπλογκ, φίλε μου Χαβίτο.

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 4:09 μ.μ.

paidia sifono me ton xavito..afoy o red dikaiologimena exei ipoxreoseis kapoios prepei na to anaplirosei to keno...

marauder-3

RedDragon είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 4:15 μ.μ.

Παίδες η αλήθεια είναι ότι το μπάσκετ το έχουμε παραμελήσει τελείως φέτος.

Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν προλαβαίνω ούτε καν να δω τα παιχνίδια οπότε τι άποψη να γράψω;

Τις προηγούμενες χρονιές είχα διαρκείας οπότε ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Την επόμενη σεζόν θα προσπαθήσουμε να έχουμε ένα Post τουλάχιστον μετά από κάθε αγώνα.

Βέβαια για να πούμε κ την πικρή αλήθεια τα post για το basket ήταν αυτά με την μικρότερη αναγνωσιμότητα. Πολύ λίγοι άνθρωποι τα διάβαζαν κ μου δημιουργούνταν η εντύπωση ότι τα γράφω τζάμπα...

Φυσικά αν υπάρχει κάποιος φίλος που παρακολουθεί από κοντά το basket του Άρη κ έχει όρεξη να γράφει κανά post είναι ευπρόσδεκτος στην παρέα μας.

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 4:18 μ.μ.

nai alla ayto to post einai deytero mesa se liges sta dimofili toy blog...

koita sto podosfairo iparxei kai analisi opote fisiko einai...

alla to basket theoro einai pio endiaferon kai apo oti blepo exei 2-3 paidia to blog poy kseroyn boliko basket....

marauder-3

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 4:54 μ.μ.

Να σου πω τη αληθεια Red κι εγω περιμενα οτι αυτο το αρθρο δεν θα εχει και τοση ας το πουμε απηχηση, και σε μια μερα εχει γυρω στις 200 αναγνωσεις και 20 σχολια!

Δεν περιμενα τοσο ενδιαφερον για το μπασκετ. Αν καποιος φιλος θελει να γραφει που και που, τον περιμενουνε ειτε μεσω μαιλ, ειτε ακομα και οπως εμεις οι συντακτες, κανονικα.

jim είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 5:19 μ.μ.

Το μπάσκετ δεν είναι πιο ενδιαφέρον. Μην τρελαινόμαστε.. Από το ποδόσφαιρο κάνεις λαό, πλέον στην χώρα μας... Το μπάσκετ, ήταν από το 80κάτι μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2000..Και πολύ λέω...

Τα έγραψα και στο σχόλιο μου πάνω...

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 5:41 μ.μ.

Τζιμ το ποδοσφαιρο πλεον εχει ξεφυγει πολυ. Κι εγω δεν ειμαι μπασκετικος, για την ακριβεια δεν εχω ιδεα απο μπασκετ. Αυτο το αρθρο ηταν απλα για να μιλησουμε λιγο και γι αυτο. Εγω προσωπικα μονο με τη μπαλα ασχολουμαι εντονα.

RedDragon είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 8:32 μ.μ.

Καλά Jim ας παίρναμε μερικά συνεχόμενα πρωταθλήματα κ καμιά Ευρωλίγκα όπως ο Βάζελος κ θα σου έλεγα εγώ πόσο κόσμο θα φτιάχναμε...

Unknown είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 8:36 μ.μ.

Φανταζομαι να το λες εντελως υποθετικα Red γιατι να παρεις Ευρωλιγκα ειναι ανεφικτο, τουλαχιστον για αυτη τη... δεκαετια.

RedDragon είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 8:40 μ.μ.

Ε ναι υποθετικά μιλώντας.

Αν κ δεν είναι τόσο δύσκολο όσο να πάρεις champions league ας πούμε.

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 9:44 μ.μ.

marauder-3

paidia kai omos sto eksoteriko iparxoyn polles omades poy ftiaxnoyn kosmo mono kai mono apo basket!

tora gia to ti einai pio endiaferon ayto anikei sto dna toy kathenos..

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 9:45 μ.μ.

Να διορθώσω κάτι..

ο Κόλιμον τελικά δεν έχει φύγει από το Ρέθυμνο (τουλάχιστον σήμερα με τον Συμπολίτη έπαιξε)

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

jim είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 10:08 μ.μ.

Παιδιά, το παράδειγμα είναι μπροστά σας... Ο ΠΑΟ, κάθε χρόνο πρωτάθλημα και 6 Ευρωλίγκες σε 17 χρόνια και η μισή Ελλάδα είναι ΟΣΦΠ λόγω πρωταθλημάτων στην Ελλάδα στο ποδόσφαιρο..

Αν γινόταν το αντίστροφο, θα ήταν η μιση Ελλάδα ΠΑΟ..

Στην Ευρώπη που λες φίλε... Στο Μόναχο της Γερμανίας ή στην Μασαλία της Γαλλίας, πιστύεις ότι εάν υπήρχε μια αντίπαλη ομάδα μπάσκετ από την Μπάγερν και την Μαρσέϊγ αντίστοιχα θα τραβούσε ισάξιο ή πιο πολύ λαό ; ; ;

Αποκλείεται...

Το μπάσκετ (στην Ελλάδα μιλαώ τώρα), πλέον δεν τραβάει λαό. Εκτός αν πρόκειται για ΟΣΦΠ-ΠΑΟ και ΆΡΗΣ-ΠΑΟΚ.. Και αυτό για το γόητρο...

Δυστυχώς, αυτή είναι η αλήθεια. Ούτε εμένα μου αρέσει πολύ αυτό, αλλά έτσι είναι...

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 10:12 μ.μ.

jim omovs p.x h makabi sto basket exei foveri omada kai aytomatos o kosmos stirizei kai to podosfairo..an den iperxe to basket den tha mas itan gnosti i makabi sto podosfairo kai den tha exe tetoia stiriksi..opos iparxoyn omades me poly kosmo mono sto basket..

opoios ginetai panathinaikos simera kai den exei patera panathinaiko ginetai kirios gia to basket..

to basket travaei mono ton kosmo toypanathinaikoy tora kai mexri prin liga xronia tranoyse kai se emas..

marauder-3

jim είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 10:44 μ.μ.

marauder γραφε ελληνικα, όχι greeklish..Ειναι κουραστικα..

Πέρα από την Μακάμπι είναι και η ΤΣΣΚΑ Μοσχας, η Μπαρτσελονα, η Παρτιζαν και μερικές ακόμα ομάδες που έχουν και ένθερμο μπασκετικό κοινό.

Παρόλα αυτά, το άθλημα δεν καλύπτει όλες τις χώρες της Ευρώπης και δεν έχει την δημοτικότητα του ποδοσφαίρου...

Γνώμη μου εδώ και χρόνια είναι να γίνει μία ενιαία λίγκα (τύπου NBA) στην Ευρώπη και να συμμετεχουν 25-30 ομάδες συνολικά.

Έτσι, ανεβαινει επίπεδο το άθλημα, το κοινό αυξάνεται (αφού και το επίπεδο θα είναι πιο υψηλό) και τα έσοδα επίσης αυξάνονται...

Αλλά το αρνητικό είναι ότι θα φθείρει τα κατά τόπους Ευρωπαϊκα πρωταθλήματα...

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2013 στις 10:51 μ.μ.

Τζιμ αυτό με την Μπαρτσελόνα που πες στο μπάσκετ δεν ισχύει...Στην Ευρωλίγκα είναι από τις ομάδες που κόβουν σταθερά κάτω από 5χιλ. εισητήρια ανά αγώνα..

Βλέπω περάσαμε τα 30 σχόλια.!

ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ

RedDragon είπε... 21 Μαρτίου 2013 στις 12:23 π.μ.

Jim σίγουρα το basket δεν συγκρίνεται με το ποδόσφαιρο σε δημοτικότητα αλλά ειδικά σε εμάς είναι αλλιώς.

Με το που πάει λίγο καλά η ομάδα κατευθείαν γεμίζει το γήπεδο. Άλλωστε είναι πιο εύκολο να μαζέψεις 5χιλ κόσμο από 15χιλ στο ποδόσφαιρο.

Εγώ δε λέω να παίρναμε 6 ευρωλίγκες και 15 πρωταθλήματα όπως ο Βάζελος φτάνει μόνο να καταφέρεις να διεκδικήσεις με αξιώσεις το πρωτάθλημα. Τότε θα δεις ότι τα 5000χιλ εισιτήρια θα είναι πολύ λίγα.

Και πίστεψε με, μια χαρά οπαδούς φτιάχνεις από το basket το οποίο είναι ένα άθλημα κ πιο προσιτό για να πας με το μικρό παιδί σου...

Επίσης δε νομίζω οι οπαδοί του Βάζελου να είναι πάρα πολύ λιγότεροι από του Γαύρου πανελλαδικώς...

jim είπε... 21 Μαρτίου 2013 στις 1:52 π.μ.

Βρε, για έναν ΆΡΗ που διεκδικεί πρωτάθλημα στο μπάσκετ μέχρι και το ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ στην Αθήνα είναι μικρό...

Το θέμα είναι ότι τα τελευταία 22 χρόνια δεν πήγαμε ποτέ στους τελικούς για να το διεκδικήσουμε... Και μάλλον, θα αργήσουμε πάρα πολύ για να πάμε...

Από το μπάσκετ Νίκο, περισσότερο συντηρείς τον λαό σου. Δεν φτιάχνεις λαό. Πέρασαν οι εποχές που έφτιαχνες λαό. Μόνο, αν τα τελευταία 10 χρόνια διεκδικούσαμε πρωτάθλημα και ευρωλίγκα θα φτιάχναμε λαό. Και πάλι με την βοήθεια των ΜΜΕ, με μπλα μπλα και ξέρω γω και σπρώξιμο..Που δεν έγινε..

Όσων αφορά τους οπαδούς των δύο του κέντρου... Στις Σέρρες που ήμουν έβλεπα συνεχεια παιδάκια με καπέλα του ΟΣΦΠ, με φανέλες του Γιάγια , του Ριβάλδο...Στην Πιερία, όποιον γνώριζα από Τρίκαλα, Λάρισα, Καρδίτσα ήταν γάβρος...

Ακόμα και πολύ Κατερινιώτες ήταν γάβροι.. Πλέον και στην Θεσσαλονίκη αυξήθηκαν. Την τελευταία 15ετία αυξήθηκαν πάρα πολύ..

Ανώνυμος είπε... 23 Απριλίου 2013 στις 5:26 μ.μ.

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΛΙ??? 1 ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ!

RedDragon είπε... 23 Απριλίου 2013 στις 8:03 μ.μ.

Το ξέρω φίλε μου. Είμαστε απαράδεκτοι.

Θα προσπαθήσω τον επόμενο καιρό κ για τα επόμενα παιχνίδια να γράφω κάποια post.