Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Άρης - Πανθρακικός (Preview)

Τα περιθώρια στενεύουν για τον Άρη , που θέλει μόνο νίκη κόντρα στην ομάδα της Κομοτηνής για να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις. Οι παίκτες του Άρη πρέπει επιτέλους να δώσουν μια χαρά σε αυτόν το κόσμο που δεν σταμάτησε λεπτό να τους στηρίζει και που φεύγει συνέχεια με σκυμμένο
κεφάλι από το Κλεάνθης Βικελίδης... Βάλτε ένα τέλος στην κατρακύλα ! Μόνο νίκη!



Άρης

Μετά και την ήττα από τον συμπολίτη , ο Άρης δίνει σήμερα τον πρώτο τελικό της χρονιάς κόντρα στον Πανθρακικό.

Είναι απαραίτητο να παραμείνουν όλοι συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό κομμάτι σήμερα και όχι στα...προεδρικά. Καλές οι υποσχέσεις , ακόμα καλύτερα αν υπάρξει τελικά επενδυτής αλλά προέχει ο αγώνας ! Κανείς και τίποτα δεν σε σώζει αν υποβιβαστείς αγωνιστικά.

Ο Μιλίνκοβιτς δοκίμασε αρκετά σχήματα με το επικρατέστερο να είναι αυτό στα δεξιά. Υπάρχει βέβαια και το σενάριο να παίξει ο Τάτος αριστερά , ο Μανιάς στην κορυφή της επίθεσης και ο Σουνάς στο κέντρο.

Νίκη λοιπόν με οποιοδήποτε τρόπο... τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο !





Πανθρακικός

Εδώ και 2 χρόνια περίπου μένω στην Κομοτηνή και αρκετές φορές παρακολουθώ τον Πανθρακικό , με τελευταίο αγώνα αυτόν με τον Ολυμπιακό και την πλασματική ήττα με 1-4. Αντίθετα με ότι πίστευαν οι πιο πολλοί (και εγώ μαζί) , ο Πανθρακικός παρότι έχασε πολλούς καλούς παίκτες (Λουσέρο , Παπαδόπουλο) παραμένει ανταγωνιστικός και ''επτάψυχος''.

Ο προπονητής του (Μάντζιος) δημιούργησε μια πραγματική ''ομάδα'' που καλύπτει την έλλειψη ταλέντου-ποιότητας με τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις. Για να περάσω στο προηγούμενο παιχνίδι τώρα ,  τα χαρτιά έγραψαν σύστημα 4-2-3-1. Βλέποντας όμως τον αγώνα από κοντά παρατήρησα ότι η άμυνα του Πανθρακικού είχε 3 σέντερ μπακ και 3 χαφ στο κέντρο, μετατρέποντας το σύστημα σε ένα ''ιδιαίτερο'' 3-5-2. Κατάφερε μάλιστα να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες απέναντι στον Ολυμπιακό , με γρήγορες αντεπιθέσεις και συνεργασίες με τους Κάσες-Μπαικαρά-Ίγκορ.

Αυτό το σύστημα εφαρμόζει στα δύσκολα παιχνίδια και κερδίζει βαθμούς (όπως πχ το διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ).

Το ξαναλέω , μην σας ξεγελά η έκταση της ήττας από τον Ολυμπιακό. Η διαιτησία ήταν κάκιστη και τα γκολ του γαύρου από αυτά που μπαίνουν μία μόνο φορά (βλέπε γκολ Κάμπελ). Άλλωστε πέρσι πήραμε μια ''πικρή'' γεύση για το τι είναι ικανοί να κάνουν (4-0 εκτός και 0-0 εντός κόντρα στον Άρη)!

Φυσικά η ομάδα της Κομοτηνής έχει και αδυναμίες. Τα στημένα είναι μια από αυτές , αφού οι παίκτες χάνουν συχνά τα ατομικά τους μαρκαρίσματα. Επίσης είναι η ''εξάρτησή''  από ορισμένους παίκτες , όπως ο Ίγκορ , ο Μπαικαρά και ο Σαρακατσάνος. Αν ο Άρης καταφέρει να περιορίσει τους 2 πρώτους , τότε θα απλουστεύσει αρκετά τα πράγματα...

0 σχόλια: