Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Άρης - Καστοριά 4-1 , γκολ και θέαμα !

Σε περίπατο μετέτρεψε ο Άρης τον αγώνα κυπέλλου με την Καστοριά ,αφού επικράτησε εύκολα με 4-1.

Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις ,αφού χάθηκαν αρκετές ακόμα ευκαιρίες για γκολ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον αγώνα :





Ανασκόπηση


Ο Μπουγιουκλής παρέταξε τον Άρη με 4-2-3-1 , βάζοντας για πρώτη φορά φέτος τους σωστούς παίκτες στην σωστή θέση (κάτι που δεν έκανε ο προκάτοχός του). Με αυτό θέλησε να πάρει το 100% από κάθε παίκτη του , πράγμα που έγινε με τους περισσότερους.

Το αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε ότι αδικεί τον Άρη που θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ αλλά ο Κοκκινίδης έσωσε πολλές φορές τους φιλοξενούμενους. Στο πρώτο ημίχρονο ο Άρης είχε την κατοχή ,είχε μερικές καλές στιγμές αλλά γκολ δεν έμπαινε. Στο δεύτερο ωστόσο , μετά το 1-0 του Προβατίδη στο 48 , ο Άρης έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο προσφέροντας γκολ και θέαμα απέναντι στην ανήμπορη να αντιδράσει Καστοριά. Ο Καπνίδης με καταπληκτικό γκολ έκανε το 2-0 (φώτο επάνω) και ο Σουνάς με σουτ-λόμπα πάνω στην κίνηση έκανε το 3-0. Ο Χιντασέλι στο 86 με όμορφο σουτ έκανε το 4-0 και στην συνέχεια το γκολ της τιμής από την Καστοριά με κεφαλιά που κρέμασε τον Καρατζιοβαλή έπειτα από κακή εκτίμηση της φάσης.


Τα θετικά

  • Ορθολογικό σύστημα. Μετά από τα πειράματα του Καλαιτζίδη  σε σύστημα και πρόσωπα , ο Μπουγιουκλής έβαλε τον κάθε παίκτη στην φυσική του θέση και αυτό φάνηκε με την καλή απόδοση τους.
  • Γκολ και θέαμα. Η εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο πρέπει να είναι "οδηγός" για τον φετινό Άρη.
  • Ακίνδυνοι οι φιλοξενούμενοι. Αυτό φυσικά οφείλεται στην καθολική υπεροχή του Άρη σε όλους τους τομείς. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Καστοριά (που έχει πολλά οικονομικά προβλήματα) έκανε μόλις 2 τελικές σε όλο το παιχνίδι και πέρασε ελάχιστες φορές το κέντρο...

Τα αρνητικά
  • Αστοχία στην τελική προσπάθεια. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο . θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει 2 γκολ.
  • Σκληρό παιχνίδι από την Καστοριά. Σωστά τιμωρήθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης.
  • Βουτιές από τους παίκτες μας. Προσπαθήσαμε να εκμαιεύσουμε πέναλτι σε 2-3 περιπτώσεις. Ούτε ανάγκη το έχουμε ούτε θέλω να βλέπω τέτοια πράγματα. Άρης είμαστε , όχι Λεβαδειακός και Πλατανιάς...
  • Ελάχιστος κόσμος στο γήπεδο , μια εικόνα εγκατάλειψης ! Προφανώς ο καιρός ήταν  χάλια αυτές τις μέρες (αν και στο παιχνίδι δεν έβρεξε) , αλλά η απουσία του κόσμου ήταν αισθητή.

Κριτική παικτών


Καρατζιοβαλής (5) : Δεν χρειάστηκε να επέμβει σχεδόν καθόλου. Του βάζω 5 γιατί δέχτηκε ένα απαράδεκτο γκολ για την εμπειρία  του.

Ψυχογιός (7) : Καλή εμφάνιση από τον δεξιό μπακ του Άρη , για άλλη μια φόρα. Πολύ καλός επιθετικά , σκόραρε και ένα γκολ που ακυρώθηκε (σωστά) ως οφσαιντ.

Λιόλιος (7) : Βοήθησε και αυτός επιθετικά , έκανε αρκετές σέντρες και πήρε μέτρα στο γήπεδο μιας και δεν χρειάστηκε να αμυνθεί σχεδόν καθόλου.

Γιαννίτσης (6) : Στην επιστροφή του στην αρχική ενδεκάδα ήταν σταθερός και τις λίγες φορές που χρειάστηκε να επέμβει ήταν εκεί.

Φερνάντες (6) : Κατέβασε την μπάλα όταν χρειάστηκε , πάτησε περιοχή σε αρκετές περιπτώσεις και γενικά ήταν καλός.

Γκόλιας (6) : Με καλές και κακές στιγμές στο παιχνίδι του. Έπαιξε για δεύτερη φορά φέτος ως αμυντικός χαφ , αλλά χρειάζεται να βελτιώσει τις μεταβιβάσεις του.

Προβατίδης (7) : Έκανε πολύ δουλειά στο κέντρο , έκοψε , μοίρασε και σκόραρε. Δείχνει πολύ καλά στοιχεία σε μια θέση που δεν έχει συνηθίσει. Είχε και μερικά ωραία μακρινά σουτ...

Σταυρόπουλος (6) : Καλύτερος από άλλες φορές ο μικρός , που έδειξε να πατάει καλά στο δεύτερο ημίχρονο. Ακόμα πάντως δεν έχει δείξει τον καλό του εαυτό.

Πόι (8) : Παίκτης-πολυτέλεια χαρακτηρίστηκε και όχι άδικα. Ταλαιπώρησε απίστευτα την άμυνα της Καστοριάς που έστελνε πάνω του 2 και 3 παίκτες να τον μαρκάρουν.

Σουνάς (7) : Άλλη μια καλή εμφάνιση από τον Σουνά , που έπαιξε για πρώτη φορά φέτος στην φυσική του θέση.

Καπνίδης (7) : Ως ευχάριστη έκπληξη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η παρουσία του ως μοναδικού επιθετικού. Κινητικός , δυναμικός και ήταν πάντα στην σωστή θέση. Πέτυχε ένα φοβερό γκολ με ανάποδο ψαλιδάκι.Μακάρι να συνεχίσει έτσι...

Λεμονής (6) : Πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο αφού ο Γκόλιας αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα. Δεν φάνηκε στο παιχνίδι αφού έμεινε πιο πίσω για να καλύπτει τις προωθήσεις τον πλάγιων μπακ.

Χιντασέλι (6) : Μπήκε στο 70 στην θέση του Πόι και έδειξε ότι αποτελεί μια αξιόπιστη αλλαγή. Έχει πολύ καλό μακρινό σουτ και δεν φοβάται να δοκιμάσει την τύχη του.

Ατματσίδης (-) : Αγωνίστηκε λίγο και δεν πρόλαβε να φανεί στο γήπεδο.


0 σχόλια: