Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΆΡΗΣ 30/10-1/11 2015: Τέλος στο σερί (1-1) - Δύσκολη νίκη (68-76) - Με το δεξί (3-0)

Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα να έχουμε. Άλλο ένα κιτρινόμαυρο σαββατοκύριακο τελείωσε, με τον ΆΡΗ στο ποδόσφαιρο να κάνει την πρώτη του γκέλα κόντρα στο Νέστο Χρυσούπολης 1-1, στο μπάσκετ να παίρνει μία αγχωτική αλλά σημαντική νίκη με 68-76 κόντρα στο Λαύριο εκτός έδρας, ενώ στο βόλεϊ στο πρώτο ματς πρωταθλήματος για φέτος νίκησε 3-0 τη Λαμία στη Μίκρα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά και τα 3 αυτά παιχνίδια, σε ένα άρθρο που ίσως σας κουράσει και λίγο..




Νέστος Χρυσούπολης - ΆΡΗΣ 1-1


Ο αγώνας

Ο Αναστόπουλος επέλεξε να κάνει πειράματα σε ένα φαινομενικά και θεωρητικά δύσκολο ματς. Έτσι, έστησε την ομάδα με το ιδιόμορφο 4-2-2-2, με δίδυμο τους Κωνσταντινίδη-Κυβελίδη στην επίθεση, τον Τάτο και τον Ντούνη πίσω τους και Ρόβα-Καζναφέρη στα χαφ. Γεωργιάδης-Σαμαράς-Μελισσάς-Ραούλ Μπράβο ήταν η 4άδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά, και ο Τζινάρ στα γκολπόστ.

Ο Πόι πλήρωσε για άλλη μια φορά την απουσία του Τσουμάνη, ενώ ο Καπνίδης έμεινε πάγκο. Κατά τη γνώμη μου, πρώτον, ο Πόι χρειαζόταν πολύ στο σημερινό ματς, και, εφόσον απέκτησες τον Ιντζίδη, μπορείς να τον εμπιστευτείς (πόση αμυντική δουλειά μπορεί να χρειαστεί σε οποιοδήποτε φετινό ματς και πόσο σκ%#ά μπορεί να πάει στο ντεμπούτο του;) βασικό και να αφήσεις Σαμαρά εκτός, για να παίξει και ο Αργεντίνος. Δεύτερον, ο Καπνίδης, χωρίς να είναι κάνας μεγάλος παικταράς, είναι από τα σημαντικότερα κλειδιά του ΆΡΗ και φέτος, τουλάχιστον έως τώρα. Οπότε, καταλήγουμε ότι η επιλογή 11άδας του Αναστόπουλου δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.

Πάμε στο παιχνίδι. Σε όλο το πρώτο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα πέρα για πέρα βαρετό ματς. Μονομαχίες συνέχεια, ελάχιστες ευκαιρίες, πολλά λάθη, και, μέσα σ' όλα, ήρθε και η 10λεπτη διακοπή λόγω δακρυγόνων (ότι να 'ναι). Μοναδική σημαντική ευκαιρία αυτή του Κυβελίδη στο 12', όταν έστειλε τη μπάλα πάνω στο τέρμα από πολύ πλεονεκτική θέση. Επίσης, ο ΆΡΗΣ σκόραρε με τον Κωνσταντινίδη στο 41', με το γκολ να ακυρώνεται κανονικά ως οφσάιντ. Να σημειωθεί ότι ο Γεωργιάδης τραυματίστηκε, και έτσι βγήκε στο 28', δίνοντας τη θέση του στον Παυλίδη, με τον Καζναφέρη να πηγαίνει δεξί μπακ και τον Παυλίδη στον άξονα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, για λίγη ώρα είδαμε το ίδιο μοτίβο, αλλά σταδιακά ο ρυθμός ανέβηκε. Ο ΆΡΗΣ άρχισε να πιέζει τον Νέστο, ο οποίος κλείστηκε και έψαχνε αντεπιθέσεις. Ο,τι καλό δημιουργούσε ο ΆΡΗΣ, το κατέστρεφε στην τελική προσπάθεια. Ο Αναστό θέλησε να κάνει πιο γρήγορη την ομάδα (από τη βασική 11αδα οι μόνοι θεωρητικά γρήγοροι ήταν οι Ντούνης και Καζναφέρης!), περνώντας τον Ν'Λουντούλου στη θέση του Κων/νίδη.

Στο 62' και κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΆΡΗΣ πλήρωσε την αστοχία του μπροστά και δέχθηκε γκολ. Ωραία σέντρα στην καρδιά της άμυνας του ΆΡΗ, σουτ από τον Σγούρι Σγκούρι Γκούρι Αγγούρι κάπως έτσι, κόντρα και γκολ 1-0 για τον Νέστο. Από εκείνο το σημείο και μετά άρχισαν οι κλασικές μικρότητες των χωριών, με τσαμπουκά και συνεχόμενες καθυστερήσεις.

Στο 68' μπήκε ο Καπνίδης στη θέση του Ρόβα, με τον Αναστό να πηγάινει σε φουλ επιθετικό σχήμα. Στο 72' ο Τζινάρ έσωσε το 2-0 από τετ-α-τετ, και στο 75', ο Αντώνης Καπνίδης, 7 λεπτά μετά την είσοδό του, πετυχαίνει ένα πολύ όμορφο και συνάμα τυχερό (ούτε ο ίδιος το πίστευε) γκολ, ισοφαρίζοντας το σκορ και δείχνοντας ότι πρέπει να ξεκινάει βασικός.

Ο ΆΡΗΣ πίεζε συνέχεια, έψαχνε πολύ το 2ο γκολ, όμως η αστοχία του και η έλλειψη συγκέντρωσης τον οδήγησε στο να μην πετύχει άλλο γκολ, με το 1-1 να μένει μέχρι τέλους και τον ΆΡΗ να υποχρεώνεται στην πρώτη (ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) φετινή γκέλα.

Οι παίκτες

Τζινάρ (6): Αρκετά καλή εμφάνιση, με καλές αποκρούσεις και σταθερότητα. Δε φέρει ευθύνη στο γκολ.
Μελισσάς (7): Μεγάλο πουλέν. Έμπειρος, σταθερός και απροσπέλαστος.
Σαμαράς (6): Με σημάδια αστάθειας και λάθη αδικαιολόγητα για την εμπειρία του και φταίει και αυτός στο γκολ.
Γεωργιάδης (6): Αντικαταστάθηκε νωρίς λόγω τραυματισμού. Ελπίζουμε να μην είναι κάτι σοβαρό, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα.
Ραούλ Μπράβο (7): Έχασε το μαρκάρισμα λίγο στο γκολ που δεχθήκαμε, όμως γενικά έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά αμυντικά. Η τεράστια εμπειρία του φανερή, αλλά επιθετικά πρέπει να έχει καλύτερες αποφάσεις.
Ρόβας (5): Άλλη μία μέτρια προς κακή εμφάνιση. Πρέπει επειγόντως να βελτιωθεί, αλλιώς υπάρχει και ο Καλογέρης.
Καζναφέρης (6): Το 1/3 του παιχνιδιού έπαιξε αμυντικό χαφ και το υπόλοιπο δεξί μπακ. Γενικά είχε καλές και κακές στιγμές, αλλά τα τρεξίματά του είναι πολύτιμα στην ομάδα.
Τάτος (7): Προσπάθησε σε όλο το παιχνίδι. Είναι ο πιο ποιοτικός μας παίκτης μεσοεπιθετικά. Δεν έλειψαν τα λάθη, όμως γενικά ήταν από τους λίγους που μπόρεσαν να είναι αποτελεσματικοί.
Ντούνης (7): Φοβερά διεισδυτικός, γρήγορος, τα χαλάει λίγο στην τελική προσπάθεια. Θυμίζει πολύ Γιαννιώτα. Και σήμερα από τους διακριθέντες, παρότι δεν είχε στηρίγματα.
Κυβελίδης (5): Κάτω του μετρίου, δεν προσέφερε τίποτα ουσιαστικό.
Κωνσταντινίδης (4): Πήρε την ευκαιρία του και δεν έδειξε τίποτα. Φταίει βέβαια και ο κόουτς που έβαλε 2 κολόνες μαζί μπροστά.
Παυλίδης (6): Θετικό παιχνίδι, ανασταλτικά και δημιουργικά. Είναι καλός παίκτης.
Ν'Λουντούλου (6): Έδωσε ταχύτητα, έδωσε και την ασίστ στο γκολ, μπορούσε να ενεργήσει καλύτερα σε μερικές φάσεις. Του λείπει το καθαρό μυαλό.
Καπνίδης (7): Με το που μπήκε έδωσε άλλη πνοή επιθετικά και πέτυχε άλλο ένα γκολ. Αξίζει θέση βασικού.

Συμπέρασμα

Απαράδεκτη γκέλα μέσα σε μία ομάδα που πολλά ακούσαμε για αυτήν και δεν είδαμε τίποτα. Σιγά την ομαδάρα και την εδράρα. Τα παλικάρια δεν την έβρισκαν, δεν μπορούσαν, ο ΆΡΗΣ ήταν εμφανώς πολύ ανώτερη ομάδα. ΟΜΩΣ, δεν νίκησε. Και αυτό μεγαλώνει την ντροπή της ισοπαλίας (= ήττα) και αυξάνει κατά πολύ την πίεση για άλλο ένα (και πολύ μεγαλύτερο) σερί νικών. Κανονίστε την πορεία σας, να μην ξαναεπαναληφθεί, ο ΆΡΗΣ φέτος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να εξασφαλίσει την άνοδο όσο πιο νωρίς γίνεται!!






Λαύριο - ΆΡΗΣ 68-76


Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΆΡΗΣ ήταν άθλιος. Η κούραση και η κόπωση από τα συνεχόμενα ματς και το ταξίδι στο Καζάν, επέτρεψε στο Λαύριο να φανεί ανώτερο του Αυτοκράτορα και να πάρει τα ηνία στο πρώτο μέρος. Ο ΆΡΗΣ έκανε συνέχεια (μα συνέχεια) λάθη και η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 10 πόντους υπέρ των γηπεδούχων! Προς το τέλος της 2ης περιόδου ο ΆΡΗΣ άρχισε να ανεβάζει στροφές, με σκορ ημιχρόνου το 38-33.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε με εμφανώς καλύτερες επιλογές και καθαρό μυαλό. Ο Μακ Νιλ πήρε πάνω του το παιχνίδι, με συμπαράσταση από τον Γουάιτ και ο ΆΡΗΣ πήρε τα ηνία στο σκορ για λίγα λεπτά. 4 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, αντίπαλος παίκτης κάρφωσε και το ταμπλό ράγισε, με αποτέλεσμα να έχουμε σχεδόν τρία τέταρτα διακοπή (Ελλάς το μεγαλείο σου), με σκορ 48-49.

Η διακοπή άφησε λίγο πίσω και πάγωσε το ρυθμό του ΆΡΗ και του παιχνιδιού, με το Λάυριο να το εκμεταλλεύεται και να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι. Με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου, ο ΆΡΗΣ έχανε με 1 πόντο (57-56) και έτσι όλα ήταν πιθανά μέχρι το τέλος.

Εκεί μίλησε η φανέλα και η ποιότητα-ταλέντο των παικτών του ΆΡΗ (φυσικά ανώτερη ποιοτικά ομάδα σε σχέση με αυτή των αντιπάλων). Οι παίκτες μας έπαιξαν καταπληκτική άμυνα, που ήταν και το σπουδαιότερο όπλο στο σημαντικότερο σημείο του αγώνα, ενώ επίσης ήταν εύστοχοι στις βολές και στις κρίσιμες επιθέσεις, και έτσι πήραν τη νίκη με 8 βαθμούς διαφορά!

Οι παίκτες

Ηγέτης ο Μακ Νιλ για άλλη μια φορά. 18 πόντοι με 2 συνεχόμενα τρίποντα, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Αναμφίβολα ο MVP του αγώνα. Επίσης, πολύ καλό παιχνίδι από τον Γουότερς, με 15 πόντους. Ο Χάγκινς ήταν ο καλύτερος του ΆΡΗ στην πρώτη περίοδο, όμως έπεσε στη συνέχεια (11π.), ωστόσο ήταν εκεί για να δώσει βοήθειες για άλλη μια φορά το μπασκετικό μου πουλέν, ο Κοέν, ο οποίος είχε 4 πόντους και 6 ριμπάουντ, με γενικότερα πολύ καλή άμυνα. Εξαιρετική άμυνα και από τον Ξανθόπουλο, όπως και από τον Γουάιτ, που είχε και 11 πόντους και ήταν θετικότατος σε όλο το 2ο ημίχρονο. Για άλλη μια φορά κακός ο Τσούπκοβιτς, όπως και ο Πελεκάνος. Μαχητικοί όπως πάντα οι ρολίστες, Μούρτος, Ζάρας και Σίμτσακ.

Συμπέρασμα

Η ομάδα έχει 5 συνεχόμενες νίκες σε Α1 και Eurocup. Παρά τα νεκρά διαστήματα που έχει, βρίσκει τρόπους για να δείξει το ταλέντο της, ενώ έχει και παίκτες-ηγέτες. Το Σάββατο τα βρήκε λίγο μπαστούνια κόντρα σε μία πολύ αξιόμαχη και συμπαθητική ομάδα, όπως είναι το Λαύριο, ωστόσο κατάφερε και πήρε άλλη μία νίκη. Συνεχίζουμε έτσι, στήριξη όλοι στον Αυτοκράτορα!






ΆΡΗΣ - Λαμία 3-0



Γενικά δεν πολυασχολούμαι με το βόλεϊ (σε αντίθεση με τους δίπλα που μεγάλωσαν δίπλα σε ένα φιλέ), όμως αξίζει να γίνει μία αναφορά και εκεί, καθώς γίνεται πολύ καλή προσπάθεια με πενιχρά οικονομικά μέσα. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, το Σάββατο, ο ΆΡΗΣ κέρδισε εύκολα με 3-0 τη Λαμία και μπήκε με τον καλύτερο τρόπο. Ας ελπίσουμε να πετύχουν τους στόχους τους οι άνθρωποι στο βόλεϊ.





ΑΡΗ ΘΥΜΙΣΟΥ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 2 Νοεμβρίου 2015 στις 5:49 μ.μ.

Δεν υπαρχει καμια δικαιολογια για απωλεια βαθμων , ουτε τραυματισμοι ,ουτε κακη μερα ουτε τιποτα. Καθε βαθμος που χανεται ειναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ και αυτο δεν αλλαζει!

Απο εκει και περα το συστημα μου φαινεται λιγο περιεργο , με Κυβελιδη -Κωσταντινιδη (γιατι τον κρατησαμε αυτον?) Ισως βεβαια ο Αναστοπουλος να ηθελε να δοκιμασει κατι καινουργιο και να δωσει χρονο συμμετοχης σε αλλους παικτες. Προσωπικα δεν το θεωρω σωστο να μεινει εξω ο Καπνιδης που ειναι με διαφορα ο πρωτος σκορερ της ομαδας, ουτε να μεινει εξω ο Ποι επειδη ο ιδιος ο Αναστοπουλος εκανε λανθασμενες χρονικα μεταγραφες (απομακρυνση Λιονη , μεταγραφη Ιντζιδη με καθυστερηση).

Στο μπασκετ ηταν απολυτα λογικο να μην εχουμε καλη εικονα , μεγαλο ταξιδι και κουραση απο και προς το καζαν. Η ομαδα ομως εδειξε χαρακτηρα και πηρε αλλη μια νικη. Πολυ μου αρεσε ο Μπαρλος απο το Λαυριο (τον συμπαθουσα και οταν επαιζε στον Αρη).

Απο το βολει δεν εχω να πω κατι, δεν το γνωριζω το αθλημα και το βρισκω πολυ βαρετο!

(Φοβερο το σχολιο με τους διπλα που μεγαλωσαν στα φιλε !)

Unknown είπε... 2 Νοεμβρίου 2015 στις 5:53 μ.μ.

Ε ναι ρε φιλε αυτοι με μια μπαλα βολει στο χερι. Ασχετα που περσι εμαθαν στους ποσους ποντους κρινεται ενα σετ.

VardARIS είπε... 3 Νοεμβρίου 2015 στις 12:15 π.μ.

Συμφωνώ και εγώ, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για απώλεια βαθμών. Ναι ο Αναστό έκανε λάθος με το rotation, με τις λάθος θέσεις παικτών και τις δοκιμές συστημάτων, αλλά όποιοι και αν έπαιζαν αν ήταν συγκεντρωμένοι και δεν ήταν "ψηλωμένοι" από τα προηγούμενα παιχνίδια, θα έπρεπε να βάλουν 2-3 γκολ και να φύγουν.

Τέλος πάντων, ήταν ένα μάθημα για τους παίκτες, πως πρέπει να παίζουν πάντα συγκεντρωμένοι και να μη δίνουν τη δυνατότητα στα χωριά να πιστεύουν πως μπορούν να κόψουν βαθμούς.

Όσο για το μπάσκετ το κακό είναι ότι δεν μπορέσαμε να κάνουμε το απαραίτητο rotation. Οι βασικοί μας αγωνίστηκαν πολλά λεπτά, οπότε μια κούραση θα αρχίσει να συσσωρεύεται. Είναι δεδομένο ότι θα εμφανιστεί μια κοιλιά σε κάποιο (ελπίζω όχι κάποια) από τα επόμενα παιχνίδια.

Συνεχίζουμε...