Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Στεάουα - Άρης 67-77, μια ανάσα από την πρωτιά!

Ο Άρης έκανε το καθήκον του, κερδίζοντας εκτός έδρας την μαχητική Στεάουα με 67-77 και ετοιμάζεται για παιχνίδι-τελικό την Τρίτη με την Μπάνβιτ !

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον αγώνα :








Ο αγώνας


Το πρώτο δεκάλεπτο άνηκε στον Άρη που κράτησε τους γηπεδούχους στους 8 πόντους και σκόραρε 18 κερδίζοντας έτσι μια διαφορά ασφαλείας , την οποία και υπερασπίστηκε στην υπόλοιπη διάρκεια του παιχνιδιού.

Η συνέχεια στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν αντίστοιχη με την διαφορά να παραμένει (29-39).

Η Στεάουα είναι  η χειρότερη ομάδα του ομίλου και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα. Είδαμε επιθετικό παιχνίδι χωρίς ουσία για 20 λεπτά , με ελάχιστους αυτοματισμούς , κακές επιλογές και πολλά σουτ που έγιναν υπό πίεση. Επίσης , απέτυχαν να εκμεταλλευτούν και να μετουσιώσουν σε πόντους τα πολλά αβίαστα λάθη του Άρη , αφού έχαναν τα πιο εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.   Το μόνο στοιχείο που την κράτησε στο παιχνίδι ήταν το τρίποντο. Ωστόσο η υπερβολική εξάρτησή τους από αυτόν τον τομέα τους στοίχισε τελικά   , αφού οι παίκτες τους έψαχναν πρώτα το περιφερειακό σουτ και μετά όλα τα άλλα, χωρίς να προσπαθήσουν να επιτεθούν με την μπάλα στην ρακέτα. 

...γιατί Άρη μου δεν γίνεται αλλιώς!

Στο τρίτο δεκάλεπτο είδαμε άλλο ένα "νεκρό" διάστημα από τους παίκτες του Άρη , με αποτέλεσμα το επιμέρους σκορ να είναι 22-15 και οι Ρουμάνοι να μειώσουν στους 3 πόντους (51-54).
 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Άρης ήταν σοβαρός και κράτησε την διαφορά ασφαλείας. Ένα μικρό "μπλακ-αουτ" με αδικαιολόγητα λάθη στις επαναφορές , 1,30 πριν το τέλος ,έφερε την διαφορά ξανά στους 4 (67-71).

Ο Πρίφτης πήρε timeout και την συνέχεια μπορείτε να την απολαύσετε στο βίντεο.


Τα δεκάλεπτα: 8-18, 29-39, 51-54, 67-77.

ΣΤΕΑΟΥΑ: Παούλ 8 (2), Έιμις 12, Νικοάρα 10, Λι 2, Ράσιτς 7 (1), Κούπερ 6, Ικόβλεφ 8 (2), Μαρίνοβιτς 14 (4).

ΑΡΗΣ: Ξανθόπουλος 2 (2ασ.), Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 8 (3ρ.), Γουάιτ 16 (12ρ.), Γουότερς 8 (6ασ.), Ζάρας, Χάγκινς 11 (7ρ.), Κοέν 4, Μούρτος 4, Μακ Νιλ 21 (2).

Κέρδισε γιατί


Έπαιξε φοβερή άμυνα για 20 λεπτά, κέρδισε κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ (20-43) και εκμεταλλεύτηκε την (ανεξήγητη) αδυναμία των γηπεδούχων να πετύχουν εύκολους πόντους, ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρχαν αμαρκάριστοι παίκτες κάτω από το καλάθι.

Ξεχώρισαν :


Μακ Νιλ και Γουάιτ ήταν αναμφίβολα  οι πολυτιμότεροι  , τόσο με την επιθετική όσο και με την αμυντική προσφορά τους.

Ακολουθούν ο Χάγκινς αλλά και ο Τσούπκοβιτς που πέτυχε πολύτιμα καλάθια (2η συνεχόμενη καλή  εμφάνιση).



Αναλυτικά στατιστικά




Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου 

Ούνιξ - Μπούντουτνοστ 91-77

Μπάνβιτ - Τραμπζοσπορ 71-67

Επόμενη αγωνιστική

Άρης - Μπάνβιτ

Τραμπζοσπορ - Ούνιξ

Μπούντουτνοστ - Στεάουα

Συμπέρασμα



Σημαντική νίκη και άλλο ενα σπουδαίο διπλό , για βαθμολογικούς λόγους.

H πρόκριση είναι εξασφαλισμένη και αυτό από μόνο του αποτελεί μια υπέρβαση , ειδικά αν κοιτάξει κανείς τα μπάτζετ των ομάδων του ομίλου μας.

Οι συνθήκες για την κατάκτηση της πρώτης θέσης δεν θα μπορούσαν να είναι ευνοϊκότερες την Τρίτη , μέσα σε ένα κατάμεστο Παλέ , απέναντι στην Μπάνβιτ !


**Στα αρνητικά της αναμέτρησης ο τραυματισμός του Τσούπκοβιτς , που είναι σοβαρός από ότι φάινεται.

3 σχόλια:

Unknown είπε... 10 Δεκεμβρίου 2015 στις 2:19 μ.μ.

Μπραβο σε ολους (για αλλη μια φορα φετος) και για τη νικη σημερα αλλα και για την προκριση! Ας ελπισουμε η Euroμανια που επικρατει στην ομαδα να μην την επηρεασει για τον -καθολου ευκολο- αγωνα του Σαββατου με τον Απολλων Πατρας.

Giorgos T. είπε... 10 Δεκεμβρίου 2015 στις 4:53 μ.μ.

Στο προγραμμα του εσακε λεει οτι το επομενο παιχνιδι θα γινει στις 19 του μηνα.