Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Το ρόστερ του Αυτοκράτορα 2016-2017

Καλησπέρα σε όλους. Στο σημερινό άρθρο θα κάνουμε μία αναλυτική παρουσίαση του έμψυχου δυναμικού του μπασκετικού ΆΡΗ, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά το πάρε-δώσε στη θερινή μεταγραφική περίοδο.






Ήρθαν
Will Cummings, Michael Jenkins, Eric Buckner, Devyn Marble, Viktor Sanikidze, Μιχάλης Τσαϊρέλης, Βασίλης Καββαδάς, Βασίλης Χρηστίδης, Στέλιος Πουλιανίτης

Έμειναν
Σπύρος Μούρτος, Βασίλης Ξανθόπουλος, Βασίλης Σίμτσακ, Θοδωρής Ζάρας, Δημήτρης Φλιώνης

Έφυγαν
Okaro White, Jerel McNeal, Dominic Waters, Jamelle Hagins, Jake Cohen, Μιχάλης Πελεκάνος, Slaven Cupkovic, Τάσος Δήμας, Νίκος Δίπλαρος



Ρόστερ

Περιφέρεια: Βασικός πλέιμέικερ για φέτος θα είναι ο Κάμινγκς. Τα πρώτα σημάδια γραφής του δείχνουν έναν εξαιρετικά γρήγορο παίκτη, με καλό χειρισμό της μπάλας, σίγουρα καλύτερο καθαρό πλέιμέικερ από τον Γουότερς, με μέτριο όμως σουτ. Αναπληρωματικός θα είναι για άλλη μια χρονιά ο Ξανθόπουλος, πάντα σκυλί στην άμυνα και πάντα χρήσιμος για να δίνει πολύτιμες ανάσες. 3η επιλογή ο νεαρός Φλιώνης που φέτος καλείται να δείξει τι αξίζει.

Στο 2 βασικός είναι ο Μάικλ Τζένκινς. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε πλούσια δείγματα γραφής του, καθώς είναι μία κρύο μία ζέστη (ας ελπίσουμε να μην έχει αυτή την αστάθεια και μέσα στη χρονιά). Στα θετικά του ότι έχει πολύ καλό σουτ και είναι καλός στην άμυνα, αρνητικά η αστάθεια στην απόδοσή του και οι βεβιασμένες προσπάθειες που παίρνει. Αναπληρωματικός ο Ζάρας, μία χρυσή μετριότητα με φοβερό τρίποντο και τίποτα παραπάνω.

Στη θέση του 3αριού έχουμε όπως φαίνεται τον σταρ της φετινής ομάδας, Ντέβιν Μαρμπλ. Ο Μαρμπλ έχει παίξει και στο ΝΒΑ, φαίνεται να είναι παίκτης που στη μέρα του απλά δεν έχει αντίπαλο (όπως ο Γουάιτ πέρσι). Αναπληρωματικός ο αρχηγός της ομάδας που κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένος σε όλα και είναι πάντα εκεί για την ομάδα, ο Μούρτος. Τους περιφερειακούς συμπληρώνει ο νεαρός Πουλιανίτης.

Ψηλοί: Στο 4 βασικός θα είναι ο Γεωργιανός αγριάνθρωπος Σανικίτζε, τον οποίον ακόμα δεν έχουμε δει (καθώς είχε υποχρεώσεις με την εθνική του), ωστόσο πραγματικά ακούγονται από παντού τα καλύτερα λόγια! Επίσης, υπάρχει και ο Μιχάλης Τσαϊρέλης που έχει επιστρέψει πολύ πιο ώριμος και βελτιωμένος σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού του και θα δώσει πολλές λύσεις.

Κάτω απ' το καλάθι, βασική επιλογή είναι ο Μπάκνερ, που είναι φοβερά ασταθής ωστόσο έχει προλάβει να δείξει ότι είναι πολύ δυναμικός και αθλητικός ψηλός, με μία αδυναμία στα ριμπάουντ. Αναπληρωματικός η ντουλάπα Βασίλης Καββαδάς που έχει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του φέτος. Τους ψηλούς συμπληρώνουν η ψυχάρα Σίμτσακ και ο νεαρός πολύ ταλαντούχος Χρηστίδης.

0 σχόλια: