Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ρέθυμνο - ΆΡΗΣ 69-60 Αδικαιολόγητη ήττα

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ το Σάββατο, ηττήθηκε με 69-60 από το Ρέθυμνο, εκτός έδρας, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της Α1. Μία ήττα καθαρά ''εκτός προγράμματος'', όπως χαρακτηρίζεται, καθώς πρόκειται για μία μικρομεσαία ομάδα του πρωταθλήματος, και μία ήττα που συνοδεύτηκε από μία κάκιστη εμφάνιση των παικτών του ΆΡΗ.

Η ομάδα είναι φανερό πως θέλει χρόνο, όμως αυτό θα πρέπει να μην συνεπάγεται με το να βγούμε εκτός στόχων από νωρίς.


Όσον αφορά το προχθεσινό ματς, θα μπορούσαμε να κάνουμε αναλύσεις επί αναλύσεων, ωστόσο τα πράγματα είναι απλά κατά τη γνώμη μου. Δε χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες μπασκετικές γνώσεις (π.χ. ο γραφών είναι αρκετά άσχετος από πορτοκαλί μπάλα) για να καταλάβεις τι ακριβώς έγινε στο παιχνίδι.

Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά, ωστόσο στο τέλος της 1ης περιόδου ήταν στο +7, έπειτα από ένα εξαιρετικό σερί. Εκεί ήρθε η καταστροφή. Λάθη επί λαθών, άναρχες επιθέσεις, μέτρια άμυνα, και, πάνω απ' όλα, το νο1 highlight του ματς, εξωπραγματική αστοχία από τα 6,75! Καταφέραμε να κρατηθούμε στο +4 στο τέλος του ημιχρόνου (30-34).

Στο 3ο δεκάλεπτο ήρθε η κατάρρευση. Ο ΆΡΗΣ φαινόταν να μην έχει κανένα πλάνο στο παιχνίδι του, ελάχιστη οργάνωση και επιθετικά και αμυντικά, σε αντίθεση με το Ρέθυμνο που έπαιξε πολύ έξυπνο και οργανωμένο μπάσκετ, με αποτέλεσμα να περάσει στο +6. Η απίστευτη αστοχία και η μετριότατη άμυνα συνεχίστηκαν, με αποτέλεσμα το Ρέθυμνο να καταφέρει να κρατήσει ως το τέλος και να πάρει μία υπερπολύτιμη νίκη.

Δεν θα μπω στο τρυπάκι της σύγκρισης των φετινών μας ξένων με τους περσινούς, ωστόσο μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει πείσει. Και αν για τον Ντραγκίσεβιτς υπάρχει το ελφαρυντικό του ντεμπούτου από μακρύ ταξίδι, παίζοντας μάλιστα 25', οι υπόλοιποι μέχρι στιγμής είναι σε πολύ ρηχά νερά.

Πρώτος και καλύτερος ο Μπάκνερ, που του έβαλε τα γυαλιά ο Καββαδάς όσο έπαιξε. Ο τελευταίος ήταν αναμφίβολα ο MVP (18π., 4ρ.) του ΆΡΗ και ο μοναδικός διασωθείς, ίσως μαζί με τον πάντα μαχητικότατο Ξανθόπουλο (3ρ., 5ασ.). Ο βασικός μας πλέιμέικερ (Κάμινγκς) είχε 0 ασίστ, το βασικό μας 3άρι με θητεία στο ΝΒΑ (Μαρμπλ) είχε 0 πόντους και το βασικό μας 2άρι (Τζένκινς) τραυματίστηκε ξανά στα μέσα του αγώνα και βοήθησε ελάχιστα.

Όσον αφορά την απίστευτη αστοχία, θα αναφέρω μόνο το στατιστικό και δεν θα αναφέρω τίποτα επιπλέον καθώς είναι ανούσια τα περαιτέρω λόγια: 3/33 τρίποντα. Όχι δεν έκανα λάθος. 3/33 τρίποντα. 3/33...

Μία ήττα αναμφίβολα δεν φέρνει την καταστροφή, η ομάδα θέλει χρόνο, όμως και πολύ δουλειά και συγκέντρωση για να δέσει. Είμαι πεπεισμένος πως οι παίκτες θα ανέβουν και πως το υλικό μας είναι εξαιρετικό, ωστόσο θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες μονταρίσματος για να μη βγούμε εκτός στόχων.

Αύριο παίζουμε το πρώτο μας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Κανένας δεν πρέπει να σκέφτεται το Σαββατιάτικο ''ντέρμπι'' πριν την τελευταία κόρνα του αυριανού παιχνιδιού. Βάμος!

0 σχόλια: