Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΆΡΗΣ - Τρίκαλα 75-65 Με το δεξί (;)

Καλησπέρα σε όλους. Με νίκη ξεκίνησε ο ΆΡΗΣ τη φετινή Α1 στο μπάσκετ, καθώς επικράτησε με διαφορά 10 πόντων επί των Τρικάλων στο Παλέ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η νίκη επισκιάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του βασικού 4αριού μας, Βίκτορ Σανικίτζε, προς το τέλος του αγώνα. Πάμε να δούμε αναλυτικά, ωστόσο, τι έγινε στο χθεσινό παιχνίδι.



Ο αγώνας

Ο ΆΡΗΣ κατέβηκε στον αγώνα χωρίς το βασικό του 2άρι, τον Μάικλ Τζένκινς, λόγω μικροτραυματισμού. Αυτό όμως δεν τον πτόησε στο να επιβάλει το ρυθμό του από την αρχή του αγώνα, κυρίως με την εξαιρετική του άμυνα. Το 25-15 της πρώτης περιόδου έγινε γρήγορα 31-15 στην αρχή της 2ης με 2 συνεχόμενα τρίποντα από Ζάρα και Κάμινγκς, και έτσι η διαφορά παρέμενε σταθερά τουλάχιστον στο +15. Και όταν πλησίασαν στους 11, 1 λεπτό πριν το ημίχρονο, ο Ξανθόπουλος, πρώτα με 2/2 βολές, και με buzzer beater λίγο πιο μπροστά από το... κέντρο, διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου σε 45-29.

Στην τρίτη περίοδο συνεχίστηκε η εξαιρετική άμυνα του ΆΡΗ, κυρίως στους ψηλούς με Τσαϊρέλη και Καββαδά, ενώ ο Μαρμπλ ανέβασε στροφές, καθώς σε αυτό το δεκάλεπτο είχε τρίποντο και δύο καλάθια-φάουλ! Η πίεση του ΆΡΗ δε μειώθηκε καθόλου και έτσι σκορ 3ου δεκαλέπτου ήταν 65-42.

Το +23 της τρίτης περιόδου έγινε +13 στα 5' λεπτά πριν το τέλος, καθώς σε αυτά τα πρώτα 5 λεπτά της 4ης περιόδου ο ΆΡΗΣ είχε πετύχει μόλις 1 πόντο με βολή του Μαρμπλ! Το φοβερό-καλάθι φάουλ του Κάμινγκς μετά τη βολή του Μπάκνερ έφτασαν το σκορ στο 70-53 και κάπου εκεί η υπόθεση νίκη είχε κριθεί.

Η ζόρικη στιγμή του αγώνα ήρθε στο 1:33 πριν το τέλος, όταν ο Σανικίτζε παραπάτησε και χτύπησε στο γόνατο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με φορείο εκτός παιχνιδιού, παγώνοντας όλη την κιτρινόμαυρη οικογένεια και υπενθυμίζοντας το πόσο γκαντέμηδες θα είμαστε για πάντα. Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και το τελικό σκορ ήταν 75-65.


Οι παίκτες

Πρώτος σκόρερ του ΆΡΗ ήταν ο Ντέβιν Μαρμπλ με 17 πόντους (4/7δ., 6/6β., είχε και 5 ριμπάουντ), ωστόσο αρνητική εντύπωση προκάλεσε η τρομερή αστοχία του στα τρίποντα (1/9..). Για τον MVP του χθεσινού αγώνα θα ήμουν ανάμεσα στον Κάμινγκς (15π., 1/2τρ., 5ασ., 1ρ.) και τον Καββαδά (11π., 4/4δ., 3/7β.) που έκαναν μεστή εμφάνιση.

Σημαντικές λύσεις έδωσαν και οι Τσαϊρέλης (8π., 4ρ., 1ασ., 1κλ.) και Ζάρας (8π., 2/2τρ., 2ρ., 4ασ., 2κλ.), ενώ σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκαν ο Μπάκνερ (3π., 8ρ.) και ο Σανικίτζε όσο έπαιξε (3π., 5ρ., 1ασ.). Ο Ξανθόπουλος εκτός από το τρίποντο έκανε και την κλασική αθόρυβη δουλειά του (5π., 2ρ., 3ασ.), όπως και ο αρχηγός Μούρτος (2π., 3ρ., 3ασ.), ενώ λίγο χρόνο πήραν και οι Σίμτσακ (1ρ., 1ασ.), Φλιώνης (3π., 1ασ.) και Πουλιανίτης.


Συμπέρασμα

Πήραμε τη νίκη χωρίς να αντιμετωπίσουμε μεγάλα προβλήματα, με εξαίρεση το πρώτο 5λεπτο της τελευταίας περιόδου. Πραγματικά πάρα πολύ κρίμα για τον παικταρά Γεωργιανό που είχε ήδη προλάβει να δείξει την ποιότητά του και όπως φαίνεται θα χάσει πολλούς μήνες, με αποτέλεσμα ήδη να ψαχνόμαστε για αντικαταστάτη του. Όλοι μας σίγουρα ξενερώσαμε πάρα πολύ από αυτό, καθώς ο Σανικίτζε είχε πολλά να προσφέρει. Συνεχίζουμε όμως..

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 10 Οκτωβρίου 2016 στις 11:44 μ.μ.

Έτσι ακριβώς Nick, πραγματικά η νίκη επισκιάστηκε από τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Σάνι, που μπορεί από ότι ακούγεται να μείνει μέχρι και 10 μήνες εκτός!!!

Από ότι ακούγεται ήδη ο προπονητής έδωσε το πράσινο φως για να κινηθούν οι διαδικασίες για να βρεθεί αντικαταστάτης, που από ότι όλα δείχνουν αυτός θα είναι ο Ντραγκίσεβιτς. Ένας παίκτης για τον οποίο είχαμε ενδιαφερθεί και το καλοκαίρι, αλλά προτιμήθηκε ο Βίκτορας. Ακούγονται καλά σχόλια για τον συγκεκριμένο, μένει να φανεί στο παρκέ.

Όλος ο λαός του Άρη πρέπει να σταθεί στο πλευρό του άτυχου Γεωργιανου. Ένα δυνατό χειροκρότημα ή ακόμη και μια ιαχή δεν κοστίζει τίποτα, αλλά αντίθετα μπορεί να αναπτερώσει έστω και για λίγο την χάλια ψυχολογία του αθλητή μας. Επίσης καλό θα είναι η διοίκηση να προσπαθήσει όσο μπορεί να σταθεί δίπλα του αυτές τις δύσκολες στιγμές. Επιτέλους να φύγει ένας παίκτης από την ομάδα του Άρη, λέγοντας καλά λόγια, (σε αντίθεση δηλαδή με ότι συμβαίνει στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια).